Successos

L’acusat de la violació d’Igualada va ser gravat seguint de prop la víctima

El jutge conclou que existeixen indicis “sòlids”, “suficients” i “fundats” que el sospitós va ser l’autor d’un delicte d’agressió sexual i un altre de temptativa d’assassinat

El jove empresonat acusat de la brutal violació d’una menor a Igualada (Anoia) va ser gravat per càmeres de seguretat seguint de prop la víctima, que de no haver estat assistida amb celeritat després de ser abandonada inconscient després de l’agressió hauria mort, segons el jutge.

Així ho detalla el titular del jutjat d’instrucció número 4 d’Igualada (Anoia) en l’acte, al que ha tingut accés Efe, amb el qual dissabte passat 23 d’abril va acordar enviar a presó al detingut, Brian R.C.M., acusat dels delictes de temptativa d’assassinat i agressió sexual per la brutal violació, el passat 1 de novembre, de la menor de 16 anys.

En el seu acte, que ha estat notificat a les parts una vegada el detingut ha ingressat en presó preventiva i s’ha aixecat el secret de les actuacions, el jutge conclou que existeixen indicis “sòlids”, “suficients” i “fundats” que el sospitós va ser l’autor d’un delicte d’agressió sexual i un altre de temptativa d’assassinat i exclou la participació d’altres persones en els fets.

El jutge ressalta que, a causa de les lesions greus causades a la víctima, a qui l’agressor va abandonar inconscient al carrer en un polígon d’Igualada, on la va trobar un camioner, si no hagués estat assistida “amb celeritat i promptitud, el resultat no hagués estat un altre que la seva mort”.

La “cadena d’indicis” arrenca, segons el jutge, amb la localització de l’investigat, a través de les càmeres de seguretat dels voltants de la discoteca Epic, d’on va sortir la noia per anar a agafar el tren per dirigir-se a casa seva, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), després d’estar de festa amb unes amigues.

Gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i a la triangulació dels mòbils de la víctima i el sospitós, els Mossos van aconseguir, segons el jutge, reconstruir el recorregut que van fer abans de l’agressió.

Diverses càmeres de seguretat de diferents empreses de la zona, un polígon industrial, van gravar entre les 6:13 i les 6:16 hores del matí a l’investigat caminant darrere, seguint i accelerant el pas per arribar a escassos metres de la menor, fins que se’ls va perdre el rastre a tots dos abans d’arribar a l’altura del carrer Països Baixos.

Durant els vint minuts següents, fins a les 6:40, en els quals es va dur a terme la brutal agressió, les càmeres de seguretat no van captar a cap persona transitant pel carrer, fins que a les 6:41 hores se situa de nou al sospitós, després de la violació, caminant cap al centre d’Igualada.

A les 6:42 hores una altra càmera va captar al sospitós amb major claredat, ja que va permetre apreciar que portava la caputxa posada, pantalons negre i sabatilles esportives blanques, així com una peça de roba a la mà dreta.

A més, entre les 6:45 i les 6:50 hores altres càmeres el van captar, permetent veure amb més detall la marca de la motxilla que portava i que el seu cabell, una vegada es va treure la caputxa, era ros.

En el registre de la casa del sospitós, els Mossos van localitzar la motxilla negra de la mateixa marca que es va apreciar en les imatges de les càmeres de seguretat, així com unes sabatilles blanques, una dessuadora blava i una jaqueta de pell negra i uns pantalons negres “que coincideixen plenament amb la vestimenta amb la qual va ser captat”, segons el jutge.

Davant aquests indicis, el jutge va acordar enviar a presó al detingut, en considerar que existeix risc de fugida -davant les altes penes de presó que podria afrontar i perquè porta una manera de viure solitària, sense amb prou feines llaços socials-, així com de destrucció de proves -ja que suposadament va robar el vestit, la jaqueta i les calces de la víctima, que no s’han pogut recuperar- i de reiteració delictiva -ja que té antecedents que poden inferir un “pronòstic d’alta perillositat”-.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia