Punt divers

Deu embarcacions de l'Alt Empordà se sumen a la campanya contra les meduses

Una desena d'embarcacions de les confraries de pescadors de Roses, L'Escala, Port de la Selva i Llançà, a la comarca gironina de l'Alt Empordà, participaran en la campanya que la Generalitat ha posat en marxa aquest estiu per evitar la proliferació de meduses a la costa catalana.

Mitjançant un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, les confraries de pescadors de Catalunya ajudaran a controlar aquest estiu la presència de meduses a prop de la platja del litoral català.

A la comarca de l'Alt Empordà, cinc embarcacions de Roses, tres de L'Escala, una de Port de la Selva i una altra de Llançà, s'han ofert voluntàries.

Els pescadors cobraran 30€ al dia només per estar de guàrdia, pendents d'un avís de Medi Ambient que els indiqui la sortida en cas de detecció d'algun banc de meduses, mentre que cobrarà 60€ per cada hora que dediquin a la captura d'aquests animals marins.

Els pescadors coincideixen a dir que, de moment, aquest any no s'han vist tantes meduses com l'anterior i que la tasca de pescar-les i portar-les a port no és fàcil perquè un exemplar pot arribar a pesar fins a sis quilos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.