Successos

Xina

L’accident d’avió de China Eastern en què van morir 132 persones hauria estat provocat

El diari ‘The Wall Street Journal’ assegura que les dades de les caixes negres apunten a aquesta hipòtesi

La investigació de les autoritats nord-americanes sobre les dades registrades per les caixes negres del vol MU5735 de China Eastern, accidentat el 21 de març passat, revelaria que el sinistre va ser intencionat, segons informa avui el diari The Wall Street Journal (WSJ).

Segons aquest mitjà, que cita fonts anònimes que coneixerien l’avaluació preliminar de les autoritats nord-americanes, les investigacions indicarien que va ser intencionada la maniobra que va provocar que el Boeing 737-800 de la companyia aèria xinesa descendís gairebé verticalment durant dos minuts fins a estavellar-se a Tengxian, al sud de la Xina, causant la mort de les 132 persones que anaven a bord de l’aparell.

“L’avió va fer el que algú a la cabina va dir que fes”, va dir aquesta font no identificada al mitjà nord-americà, que destaca que es va arribar a aquesta conclusió amb l’anàlisi extreta de l’enregistrador de dades.

A més, els especialistes nord-americans que col·laboren en l’estudi van indicar que els investigadors xinesos no han identificat problemes tècnics en l’avió. Mentrestant, les autoritats xineses han emès un comunicat en què destaques que ni les autoritats del país ni les dels EUA han filtrat cap classe d’informació respecte a la investigació a cap mitjà de comunicació.

L’Administració d’Aviació Civil de la Xina va destacar que les investigacions continuen desenvolupant-se i centrant-se en identificació, classificació i inspecció de les restes de l’aparell, anàlisi de dades de vol o verificació experimental. La censura estatal xinesa ja va sortir al pas dels qui comentaven la informació, bloquejant l’accés a les notícies que citaven la hipòtesi que el sinistre hagués estat provocat i les etiquetes sota les quals es debatia a les xarxes socials, mostrant a canvi un missatge en el qual s’especifica que “infringeixen les lleis i regulacions del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia