Successos

Cinc detinguts per tenir una plantació de marihuana en una masia de Sant Gregori

Els Mossos d’Esquadra desmantellen el cultiu amb 745 plantes

Els Mossos d’Esquadra han detingut entre els dies 17 i 18 de maig quatre homes i una dona, d’entre 26 i 51 anys, com a suposats autors de delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. A principis de febrer, els Mossos van descobrir l’existència d’una possible plantació de marihuana en una finca rústica de Sant Gregori (Gironès). Els investigadors van comprovar que des de l’exterior de la finca es percebia fortor de marihuana i també s’escoltava el funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració. El matí del 17 de maig, efectius de la unitat d’investigació i de l’ARRO van fer l’entrada i registre amb ordre judicial.

Dins del terreny hi havia una masia i una edificació semblant a un garatge. Durant la inspecció, els Mossos van localitzar 745 plantes de marihuana a les dues construccions repartides en diferents estances. Totes les plantes en diferents estats de creixement, algunes en avançat estat de floració. També van localitzar 105 grams de cabdells de marihuana en una bossa de plàstic.

La masia i el garatge disposaven de tots els aparells necessaris per afavorir el cultiu i accelerar el creixement de les plantes. Van comissar 26 ventiladors, 72 transformadors, 92 làmpades, vuit filtres d’aire, tres extractors i set aparells d’aire condicionat.

Durant l’escorcoll també van descobrir que la masia tenia la llum punxada. Hi havia una doble escomesa connectada directament sense passar pel comptador.

Davant les evidències, van detenir cinc persones responsables de la plantació. A més, van denunciar penalment dues persones més que es trobaven a la masia, entre elles una menor d’edat.

Un dels detinguts va passar a disposició judicial el 19 de maig i va sortir en llibertat provisional. La resta declararan quan el jutjat els requereixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia