Successos

Desmantellen un grup criminal per robar cablejat de coure d’una empresa de Vilamalla

Els tres arrestat van sostreure el material de l’empresa d’electricitat i el van vendre a un gestor de residus

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una grup criminal amb la detenció de tres homes, d’entre 31 i 39 anys, que van robar cablejat de coure per valor de 133.000 euros d’una empresa de Vilamalla (Alt Empordà). La investigació va començar quan la policia va rebre dues denúncies de l’empresa dedicada a la fabricació de components per a xarxes de distribució d’electricitat i comunicació per dos robatoris amb força en només quatre mesos de diferència.

El primer va tenir lloc el 25 de desembre del 2021. Els autors van accedir dins l’establiment tallant la tanca perimetral i fracturant els vidres de les finestres per desbloquejar els passadors de seguretat de les portes del moll de càrrega. Un cop dins van sostreure material elèctric valorat en 52.657 euros, amb un pes de prop de 6.000 quilos.

El segon robatori va passat el 23 d’abril i els autors hi van entrar de la mateixa manera. Van robar més material valorat en 80.425 euros, amb un pes de 6.300 quilos. La suma total del valor sostret en ambdós robatoris ascendia a 133.082 euros.

La Unitat d’Investigació de Figueres, que es va fer càrrec de la investigació, va descobrir que poc després de cometre’ls, pràcticament la totalitat del coure sostret s’havia venut a un gestor de residus metàl·lics de Riudellots de la Selva (Selva). Per fer-ho, van treure la funda de plàstic que envoltava tot el coure.

El 7 de juny es va detenir a Figueres el primer dels presumptes autors i l’endemà, els altres dos a Vilafant i Figueres. Els atribueixin dos delictes de robatori amb força a interior d’establiment i un de pertinença a grup criminal.

Els arrestats, tots amb antecedents per fets similars, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia