Successos

Detenen set persones i desmantellen quatre plantacions al barri de Vila-roja

Durant les entrades simultànies van comissar 760 plantes, un quilo de cabdells secs i 1.500 euros en efectiu

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat quatre plantacions al barri de Vila-roja de Girona i han detingut set persones que s’encarregaven de preparar la droga. L’operatiu, que va mobilitzar agents de seguretat ciutadana i efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), es va fer aquest dimarts. Durant les entrades i escorcolls simultanis, els agents han comissat 760 plantes de marihuana, un quilo de cabdells secs i 1.500 euros en efectiu. Els detinguts tenen entre 20 i 55 anys i se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública i també de defraudació de fluid elèctric, perquè s’havien enganxat a la xarxa. En un dels habitatges, la quantitat que havien defraudat ascendís fins a 8.000 euros; i en un altre, fins als 5.000 euros.

El mes d’abril, la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos a Girona va saber que en diferents habitatges del barri de Vila-roja de Girona s’hi estava cultivant marihuana. De fet, en algun dels casos el consum d’electricitat del domicili era extraordinàriament alt, i acabava provocant talls i caigudes constants de la xarxa del barri. Fins i tot, en alguna ocasió les línies elèctriques s’havien encès.

Els Mossos d’Esquadra van començar a fer seguiments per veure qui entrava i sortia dels habitatges. I aquest 14 juny, després de tenir la certesa que s’hi cultivava droga, hi van portar a terme un operatiu. Hi van participar agents de seguretat ciutadana i dels ARRO, que van fer quatre entrades i escorcolls simultanis.

En tots els casos, els domicilis on es cultivava droga eren primeres residències. La marihuana creixia en una o dues habitacions, mentre a la resta els qui hi havia feien vida diària. En total, els agents van localitzar 760 plantes, un quilo de cabdells secs i 1.500 euros en efectiu.

Durant l’operatiu, els mossos van detenir quatre homes i tres dones, amb edats compreses entre els 20 i els 55 anys. A les habitacions on havien plantat marihuana, hi van localitzar també tots els aparells per afavorir el creixement de la droga (transformadors, ventiladors, filtres, generadors, extractors d’aire o quadres elèctrics, entre d’altres).

Els tècnics de la companyia elèctrica van comprovar que en tots els domicilis hi havia una doble escomesa sense passar pel comptador, i per tant, sense facturar. En un dels domicilis la defraudació ascendia a més de 8.000 euros i en un altre era de prop de 5.000 euros.

Quatre dels detinguts, entre els quals n’hi ha un amb antecedents, van passar aquest dimecres a disposició judicial. Després de prendre’ls declaració, el jutjat els va deixar en llibertat provisional. La resta, seran citats properament a declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia