Successos

successos

Presó per a instructor dels Mossos que va ferir una alumna d’un tret a la classe

El Suprem desestima el recurs del policia, ho considera una imprudència “greu” i confirma la pena de cinc mesos

El tret amb bala real va impactar a la cama d’una alumna causant-li lesions greus amb pèrdua important de funcionalitat.

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de cinc mesos de presó per a un instructor dels Mossos d’Esquadra que va ferir una alumna d’un tret amb una bala real en una classe, la qual cosa li va produir una greu lesió a la cama.

La Sala Penal ha dictat una sentència que desestima el recurs del condemnat contra la resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona que el va condemnar per un delicte de lesions per imprudència greu i li va imposar, a més de la pena privativa de llibertat, una indemnització de 85.317 euros a l’alumna.

Els fets van ocórrer el 9 de febrer del 2009 a l’escola de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a l’aula de desplaçaments coneguda com “Killer House”, quan el policia instructor anava a explicar la tècnica del Punxat, que consisteix a apuntar amb l’arma de front un delinqüent que suposa una amenaça.

Així, va utilitzar la seva arma reglamentària amb el carregador posat, malgrat que la normativa de formació ho prohibeix, i sense adonar-se’n d’això va efectuar un tret que va impactar a la cama d’una alumna causant-li lesions greus amb pèrdua important de funcionalitat.

Diu el Suprem que es va tractar d’una “imprudència” atenent al caràcter professional de qui estava realitzant l’ensenyament que, en lloc d’utilitzar un arma simulada, o sense carregador, s’equivoca de forma greu i utilitza un arma carregada i amb bales per fer actes amb possibilitat d’afectar els assistents, com així va ocórrer.

“Fins i tot, el resultat va poder ser més greu com l’ocasionar la mort d’alguns dels assistents”, afegeix el Suprem que recorda que l’agent, com a instructor, havia “d’extremar les mesures de seguretat assegurant-se que l’arma no estava en condicions de ser disparada, i, no obstant això, no ho va fer i es va disparar afectant la víctima. El fet imprudent és molt greu”.

Tot això posa en evidència que l’agent “ni tan sols va mirar i va comprovar si l’arma estava carregada per molt que al·legui el contrari, ja que es tracta d’una operació senzilla i fàcil per a qualsevol persona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia