Successos

Apareix una mostra que podria ajudar a esclarir el cas Jubany

El jutjat de Sabadell té un nou fil per estirar per intentar esclarir la mort d’Helena Jubany, la bibliotecària de Sentmenat que va ser llançada encesa i drogada la matinada del 2 de desembre del 2001, des d’un terrat d’un edifici de Sabadell. Els laboratoris de toxicologia que han de fer les proves d’ADN per comprovar si les mostres trobades a la roba de la víctima corresponen a l’únic imputat, Xavi Jiménez, han informat que guarden un hisop vaginal que en un primer moment no va aportar informació genètica rellevant, però indiquen que ara, 21 anys després, disposen de metodologia més avançada i podrien tornar-ho a provar. En vista de la informació, el jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha ordenar que es facin aquestes noves proves, que podrien determinar l’existència d’activitat sexual i la possibilitat d’identificar la procedència de la mostra.

D’altra banda, un dels testimonis que va declarar ahir va aportar dades que desmunten la coartada de Xavi Jiménez pel dia 30 de novembre, el dia que va desaparèixer Helena Jubany. El testimoni, conegut dels implicats, va assegurar que aquell dia Jaume Santllehí era a Barcelona sopant amb ell i un grup d’amics. És el que en un principi va explicar Santllehí, però posteriorment va assegurar que aquell dia ell era amb Xavi Jiménez a Sabadell, donant coartada així a Jiménez. L’altre testimoni interrogat ahir, Francesc Macià, coordinador de la secció natura de la Unió Excursionista Sabadell, a la qual pertanyien Jubany i tots els implicats, es va escudar en la falta memòria sobre les converses que va tenir amb els investigats després del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia