Successos

robatoris a dojo

Roben 35 km de cable telefònic en sis mesos

S'enduen un botí d'un total de 500.000 euros en 55 robatoris als pals telefònics de les comarques gironines

A aquestes altures de l'estiu ja es pot dir que els lladres de cable de coure en pals telefònics estan fent l'agost a les comarques gironines. Des del 15 de febrer fins al 17 d'agost d'enguany, els lladres ja s'han endut 35 quilòmetres de cable de coure de pals telefònics en set comarques. A tota la demarcació s'han produït 55 robatoris i han robat material per valor de 500.000 euros. La comarca més afectada és la Selva, on els lladres de coure han actuat 16 vegades; seguida molt de prop pel Baix Empordà, amb 15 robatoris, i l'Alt Empordà, amb 13 assalts. En menor mesura, han robat cable telefònic al Gironès (5), al Pla de l'Estany (3), a la Garrotxa (2) i al Ripollès (1).

Gairebé tots a l'estiu

Gairebé el cent per cent dels robatoris s'han produït entre els mesos de juny, juliol i agost, ja que entre el febrer i l'abril tan sols es van detectar tres robatoris, un per mes –a Sant Aniol de Finestres, Hostalric i Platja d'Aro–. El juliol va ser el pic dels robatoris, amb 20 sostraccions; en canvi, juny i agost van tenir 16 assalts cada un.

A Maçanet, 23.400 euros

El robatori de més quantitat de coure va tenir lloc el 16 de juliol a Maçanet de la Selva, quan es van endur 1,3 quilòmetres de cable telefònic per valor de 23.400 euros. A Torroella de Montgrí, el 28 de juny; a Sant Feliu de Buixalleu, el 26 i 27 de juliol; a Santa Cristina d'Aro, el 17 d'agost, i a Avinyonet de Puigventós, el 5, 11 i 17 d'agost, van robar un quilòmetre de cable cada dia a cada municipi. En aquest últim cas, a la carretera entre Avinyonet de Puigventós, Vilanant i Cistella, els lladres van arribar a robar fins a sis cops –quatre vegades en quatre dies seguits–, amb un total de set quilòmetres de cable sostrets. Altres municipis gironins on els lladres són reincidents són Jafre (cinc robatoris amb un global de gairebé tres quilòmetres sostret), Hostalric (cinc cops i 2,2 quilòmetres) i Maçanet de la Selva (cinc robatoris i prop de tres quilòmetres).

Per altra banda, el botí més important es va sostreure a la carretera N-II, al costat del cementiri de Vilamalla, on els lladres es van endur 600 metres de diversos tipus de cable que tenien un valor de 25.300 euros. El segon botí més important van ser els 1,3 quilòmetres robats per valor de 23.400 euros a Maçanet de la Selva i els 690 metros sostrets també a Maçanet per valor de 22.300 euros.

LA XIFRA

20
robatoris
van patir les comarques gironines només al mes de juliol. Al juny i a l'agost s'han produït 16 robatoris cada mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.