Successos

Pròxim Orient

Troben assassinat a Cisjordània un homosexual palestí que havia fugit a Israel

La víctima esperava rebre asil d’un tercer país

Un sospitós ha estat detingut i la policia i la fiscalia investiguen el cas

Un jove palestí que va fugir fa dos anys a Israel per la seva orientació homosexual ha estat assassinat aquesta setmana a la Cisjordània ocupada, en un cas que ha tingut ressò perquè les imatges del seu cos decapitat s’han difós a les xarxes socials.

Ahmad Abu Marhia, de 25 anys, havia rebut amenaces de mort en el passat i residia en un refugi per a membres del col·lectiu LGTBI+ a Israel, on tenia permís de residència humanitari mentre esperava obtenir asil en un tercer país, segons mitjans locals.

El seu cadàver ha estat trobat a la ciutat palestina d’Hebron, a Cisjordània. Les autoritats han arrestat un sospitós, tot i que fins ara no s’han revelat els motius de l’assassinat. La policia i la fiscalia general han anunciat l’obertura d’una investigació.

L’entorn més proper de la víctima està convençut que ha estat assassinat per la seva homosexualitat, una condició que encara és considerada com a tabú per a gran part de la població palestina.

De fet, hi ha múltiples casos de palestins que en els últims anys han escapat de Cisjordània després de fer-se pública la seva orientació sexual i han buscat aixopluc a Israel, més tolerant amb la comunitat LGTBI+.

No obstant això, molts d’aquests refugiats es troben en una situació vulnerable a Israel, ja que no tenen permís de residència i estan en situació irregular.

De fet, Abu Marhia esperava rebre protecció internacional per part del Canadà per ser traslladat a aquest país, un procés que va començar fa temps i que confiava culminar els pròxims mesos.

“Ahmad, que va estar en un refugi israelià per la seva sexualitat, ha estat assassinat per un assassí retorçat”, ha lamentat la diputada araboisraeliana Ibtisam Maraana, del Partit Laborista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia