Successos

Alliberen els dos acusats de segrestar i encanonar amb una arma un nen

L’Audiència imposa als dos veïns de Bàscara una fiança de 1.000 euros i la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres de l’adolescent

L’Audiència de Girona va ordenar ahir la llibertat de Francisco José Martínez Rodríguez (Paquito) i Xavier Terrades Pérez (El Xino Xun li), els dos veïns de Bàscara que estaven presos des del 13 de setembre per haver obligat un nen de 14 anys a pujar a una furgoneta i haver-lo dut a la riba del Fluvià, on el van fer agenollar i li van posar una pistola al cap amenaçant-lo perquè no es tornés a acostar més a la urbanització Les Roques, on viu un dels dos encausats. L’Audiència ha imposat a Martínez i Terrades una fiança de 1.000 euros a cadascun i la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, o del seu domicili i la prohibició de comunicar-se amb ell de cap manera. La vista es va celebrar ahir i l’Audiència no ha tingut cap dubte d’alliberar els dos homes perquè la fiscalia i l’acusació particular, exercida per Joaquim Vila, que fins ara s’hi havien negat, van estar d’acord en les mesures alternatives que demanaven les defenses, exercides per Carles Monguilod i Antoni Quera.

Paral·lelament a l’ordre de llibertat dictada pe l’Audiència, l’acusació ja ha presentat el seu escrit de conclusions provisionals. El lletrat Joaquim Vila, en representació de l’adolescent, demana que els dos acusats siguin condemnats a quatre anys de presó pel delicte de detenció il·legal i a 18 mesos de presó per les amenaces continuades. Per a Xavier Terrades hi afegeix la petició d’una multa de 1.080 euros per les lesions lleus que hauria produït al nen, que anava amb patinet, quan el van interceptar al carrer i el van fer pujar per la força a la furgoneta.

LA XIFRA

1.000
euros
de fiança ha imposat l’Audiència als dos homes que van segrestar un noi de 14 anys que anava en patinet.

LA DATA

03.09.22
un noi
que anava en patinet va ser interceptat pels ocupants d’una furgoneta, que el van dur a la riba del Fluvià.

“No tornis a Les Roques; si no, et mato”

“Agenolla’t. No has de tornar a la urbanització Les Roques. Si t’hi torno a veure, et mato.” És el que van dir al noi la nit del 3 de setembre, un cop el tenien encanonat amb una pistola a la vora del riu Fluvià, segons consta en l’escrit d’acusació. El nen, considerat una font de conflictes a la població, havia estat una estona abans amb el patinet rondant pels volts de la casa d’un dels homes, i va pensar que tenia intenció d’entrar-hi a robar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia