Successos

successos

La tragèdia de l’autobús en la nit de Nadal deixa set morts i dos supervivents

El conductor de l’autobús ha estat donat d’alta i la viatgera continua ingressada

Les tasques per treure el vehicle de la llera del riu s’endarrereixen per les dificultats que comporta

L’accident d’autobús ocorregut la nit de Nadal a la província de Pontevedra, en caure al riu Lérez per causes que estan sota recerca, ha deixat set morts i dos supervivents , el conductor i una passatgera.

L’operatiu de cerca es va reprendre aquest dilluns després de la conclusió provisional del diumenge, després que el fill de la dona ferida en aquest sinistre –la que va donar la veu d’alarma– avisés que la seva mare anava en companyia d’una altra dona amb la qual tenia pensat sopar i que aquesta última es trobava desapareguda.

Per aquest motiu el dispositiu es va reactivar i el cos va ser albirat riu avall, en la cua de la presa, una àrea a la qual és extremadament difícil accedir.

Els equips de rescat del servei de Guardacostes de Galícia, a bord de l’helicòpter Pesca I, van aconseguir avui la recuperació del cadàver, amb el que han estat set els morts en el sinistre.

El conductor de l’autocar –que cobria la ruta entre Lugo i Vigo– va rebre l’alta aquest dilluns, per la qual cosa va poder abandonar el Complex Hospitalari Universitari de Santiago (CHUS), mentre que María del Rosari González Rocha –l’altra supervivent– roman en la unitat de vigilància intensiva de l’Hospital Montecelo, complex mèdic situat a Pontevedra.

La Delegació del Govern a Galícia, que dirigeix José Miñones, ha informat que el ministeri de Transports sospesa diferents possibilitats per a tractar de recuperar l’autobús “tal qual” està per a facilitar la labor de recerca.

El delegat del Govern ha informat la premsa en el lloc dels fets que el riu va “molt crescut” ara com ara, de manera que s’obre “una finestra de temps” atès que “probablement el dimecres o el dijous baixa el cabal”, i això és crucial per a poder treballar en les condicions de seguretat que un dispositiu d’aquestes magnituds requereix.

“Cal comprovar que la grua (de gran tonatge) pugui amb aquesta càrrega i que també el viaducte (el pont de Pedre) suporti el pes de l’autobús i el corrent d’aigua”, ha explicat Miñones.

“Les condicions climàtiques en la zona són un dels factors, però caldrà veure exactament totes les causes”, ha dit, abans d’afirmar que recuperar l’autobús “donarà moltíssima informació”.

La víctima més jove del sinistre és Enees Valverde, de 21 anys i un púgil brillant al qual li auguraven un gran futur. Estudiant a Lugo, viatjava per a sopar amb els seus en Nigrán (Pontevedra).

Mercedes Castro Blanco, de Carmoega, en Agolada (Pontevedra), és una altra de les mortes. Havia deixat el seu turisme en Lalín per a anar en l’autobús i sopar amb la seva filla i els seus dos nets.

Guadalupe Díaz, una professora mare de dos fills que impartia classes aquest curs en l’institut número u d’O Carballiño (Orense), és una altra de les mortes. Aquest dimarts, a les dotze, en la plaça major d’aquest municipi es guardava un minut de silenci en la seva memòria.

Altres dos dels morts, mare i fill, són Cruz Castro Eiras –jubilada després d’anys com a empleada d’una pastisseria– i Jaime Val Castro, que residien en el municipi de Pontevedra de Lalín i eren naturals de l’ajuntament d’Agolada, també a Pontevedra.

També ha mort Edith Luz, natural del Perú i resident en Soutomaior (Pontevedra).

El succés es va produir a les 21.19 hores del 24 de desembre en la carretera nacional 541, entorn del quilòmetre 67 en sentit Pontevedra, al seu pas per la parròquia de Pedre, en Cerdedo-Cotobade.

El dissabte van ser rescatats els dos únics supervivents, el conductor i una passatgera, i dos cadàvers, mentre que el diumenge van ser recuperats altres quatre cossos i aquest matí l’últim, fins a un total de set víctimes mortals.

Al llarg d’aquest 26 de desembre s’han succeït els minuts de silenci i els condols. També comencen a oficiar-se els primers enterraments, com el de Mercedes Castro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia