Successos

Explotació a Platja d’Aro d’estrangers

Un empresari tenia treballadors pakistanesos en pèssimes condicions en establiments que regenta

La Policía Nacional ha detingut el propietari de diversos establiments de Platja d’Aro per l’explotació de treballadors estrangers. La investigació va començar a finals de juliol amb la inspecció de diversos locals de la zona. En elles, els agents van observar indicis d’una possible explotació laboral de l’empresari sobre diversos empleats, tots d’origen pakistanès. Després de quatre mesos, van poder determinar que en aquests locals hi treballaven diverses persones de manera continuada, en jornades de més de vuit hores, de dilluns a diumenge, sense descans ni dies lliures ni vacances. En una nova comprovació a principis d’aquest mes, van constatar que no tenien contracte i que no estaven donats d’alta a la Seguretat Social.

A més, un dels treballadors vivia en un petit habitacle a la rebotiga en condicions pèssimes. El treballador desconeixia el que cobraria per la feina però, a causa de la situació de necessitat personal i familiar que tenia, es va veure obligat a acceptar les condicions. La policia va actuar en matèria penal i d’estrangeria, detenint l’empresari i posant-lo a disposició judicial. Li atribueixen delictes contra els drets dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia