Successos

estats Units

Troben mort el sospitós del tiroteig a Monterey Park

Huu Can Tran, de 72 anys, havia fugit després d’atacar una sala de ball de la ciutat californiana durant la celebració del nou any xinès i causat deu morts i una desena de ferits

La policia va trobar a l’interior d’una furgoneta blanca diumenge el vespre el cos sense vida del sospitós de la mort de deu persones en un tiroteig a la ciutat californiana de Monterey Park, a tretze quilòmetres de Los Angeles. El sospitós ha estat identificat com a Huu Can Tran, un hom d’origen asiàtic que havia complert els 72 anys, va informar el xèrif del comtat de Los Angeles, Robert Luna.

La localització del cos sense vida diumenge al vespre del sospitós posava fi a la cerca del presumpte autor del tiroteig més greu als EUA des de la massacre d’Uvalde (Texas) la primavera passada, que havia començat gairebé 24 hores abans. El tiroteig a Monterey Park va tenir lloc passades les deu de la nit de dissabte hora local. El sospitós va irrompre armat amb una semiautomàtica en una sala de ball situada en una zona d’oci de la ciutat californiana on hores abans milers de persones s’havien congregat per celebrar l’inici del nou any xinès i va matar deu persones i en va ferir una desena més. L’home armat va fugir i va intentar atacar un altre local a Alhambra, al nord de Monterey Park, però dos dels assistents ho haurien impedit i va escapar. Les investigacions van dur la policia a la cerca d’una furgoneta blanca amb la qual, segons els testimonis, el sospitós va fugir. El vehicle va ser localitzat en l’aparcament d’una zona comercial a Torrance, a 35 quilòmetres del lloc de la massacre, diumenge al vespre, gairebé vint-i-quatre hores després dels fets. Al seu interior els agents hi van trobar el cos sense vida del sospitós, de 72 anys. Tot apunta que s’hauria llevat la vida amb la mateixa arma amb la qual va cometre la massacre en veure’s atrapat per la policia. Les investigacions se centren ara a intentar aclarir les causes d’aquest nou tiroteig massiu als Estats Units, on les armes continuen sumant noves víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia