Successos

ESTATS UNITS

Un mort i tres ferits en un tiroteig en un centre comercial a Texas

Dues persones han estat detingudes, segons ha anunciat la policia

Un agent fora de servei ha abatut un dels atacants

Aquest 2023 ja hi ha hagut més de 70 tirotejos massius als EUA

Almenys una persona ha mort i tres han resultat ferides en un tiroteig que va tenir lloc ahir a la nit en un centre comercial de la localitat nord-americana del Paso, a l’estat de Texas, segons han informat aquest dijous mitjans locals.

Després del succés, dues persones han estat detingudes, segons ha anunciat el cap de policia interí, Peter Pacillas, en una compareixença davant dels mitjans.

Pacillas ha explicat que un dels autors dels trets va ser abatut ràpidament per un oficial de policia fora de servei que treballava en la seguretat d’una botiga del centre comercial.

Ha afegit que l’agent no va disparar la seva arma i no ha concretat com va ser detingut el segon sospitós ni els noms les ni edats dels arrestats.

“Va ser una escena dinàmica i ràpidament es va controlar”, ha dit, i ha precisat que no hi va haver més perill per al públic després que els dos sospitosos van ser detinguts, ha indicat el diari ‘The Paso Times’.

Segons la policia, les tres persones ferides, tots homes, han estat hospitalitzades i s’investiguen les causes que van motivar el succés.

La policia del Paso, inclòs l’equip SWAT, i unitats d’altres agències de seguretat van respondre per ajudar a desallotjar i assegurar el centre comercial, ha afegit.

Altres mitjans, com la CNN, han assegurat que només hi ha hagut una detenció en relació amb el tiroteig i que es busca un segon sospitós.

El centre comercial on ha tingut lloc aquest últim tiroteig és molt a prop del supermercat Walmart on va produir una matança de caràcter racista el 2019 en què van morir 23 persones i 22 més van resultar ferides, gairebé tots d’origen llatí.

Patrick Crusius, de 24 anys, es va declarar aquest dimecres culpable de múltiples càrrecs federals per aquest tiroteig.

L’acusat va assumir la seva responsabilitat després que el Departament de Justícia dels Estats Units decidís no sol·licitar la pena de mort per l’atac, qualificat com a terrorisme intern i crim d’odi.

Des de principis d’any hi ha hagut més de 70 tirotejos massius als Estats Units, segons dades de l’Arxiu de Violència Armada dels EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia