Successos

Seguretat

El bandit evadit amagat a pagès

Arresten a Llers un fugitiu buscat pel robatori d’11 milions de francs suïssos

Era en una casa a prop del Puig de les Basses, on l’han tancat

Un gran contingent d’agents dels grups especials de la Policía Nacional va encerclar divendres passat una casa rústica aïllada situada prop de la Muga a Llers. L’objectiu: arrestar Tarek Saadi, un francès de 33 anys, que vivia tancat a la finca i era reclamat per la justícia francesa pel robatori d’11 milions de francs suïssos a través d’un assalt a uns furgons de transport de diners perpetrat per un grup de 10 encaputxats armats i ben organitzats. Saadi, que tenia càmeres de vigilància a la casa on s’amagava i gossos a la finca, va intentar fugir saltant per una finestra però no ho va aconseguir i va acabar arrestat. Inicialment, per l’OEDE (ordre de detenció i entrega) emesa per França pels delictes de robatori violent, danys, incendi provocat (van cremar un vehicle després de l’assalt) i pertinença a grup criminal. Delictes que a l’Estat francès podrien comportar una condemna a cadena perpètua. Però la Policía Nacional hi va afegir altres càrrecs, perquè a la casa hi van trobar més de 7 quilos de marihuana, un assecador de plantes, estris diversos per tractar la droga, 1,7 quilos de cabdells, una arma curta amb la numeració esborrada, 12 cartutxos, 2.625 euros en efectiu i documentació falsa. De manera que va ser posat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres (que va donar ordre d’entrada i escorcoll) per delictes detectats a la casa i a disposició de l’Audiencia Nacional, a través de videoconferència, per l’ordre europea de detenció. Per tots dos casos se li va decretar presó provisional i va ingressar a la presó del Puig de les Basses, a ben poca distància, uns dos quilòmetres, de la casa on s’amagava per esquivar la justícia. Tarek Saadi va manifestar la seva voluntat de ser entregat a França, però els tribunals encara no han decidit si es materialitza l’entrega, ja que ara té oberta una causa als jutjats de Figueres.

A part de l’espectacular assalt als furgons blindats a Suïssa perpetrat el 2019, Tarek Saadi té un llarg currículum, que va començar de ben jove. El 2011, quan només tenia 19 anys, va ser detingut i el jutjat de Lió el va fer empresonar per la seva participació en un assalt violent a una oficina de canvi de moneda Global Cash, perpetrat el 24 de setembre del 2010. El 2014 se’l va jutjar, i va ser condemnat a 15 anys, per l’assalt que s’havia perpetrat el juny del 2010 a la joieria Loubet, al centre de Lió. Tres dels assaltants van entrar a la joieria mentre un quart home, vestit de policia i armat amb un fusell, es va situar al carrer donant ordres de per on circular a la gent que passava i per facilitar la fugida. Els assaltants es van emportar un botí de 900.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia