Successos

Cau un grup criminal dedicat a robatoris amb violència a Ciutat Vella

L’organització tenia tres pisos a Barcelona i l’Hospitalet i venia a l’estranger els objectes sostrets

Una operació conjunta de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) va desarticular el dimecres 15 de febrer un grup criminal dedicat a robatoris amb violència i/o intimidació al centre de la capital catalana. L’organització, formada per set homes d’entre 21 i 43 anys, tenia tres domicilis al districte de Ciutat Vella de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) on acumulava el botí dels assalts, que posteriorment era venut a l’estranger. En l’operatiu, els agents de Mossos i la GUB van recuperar fins a 224 telèfons mòbils, vuit ordinadors, onze tauletes i altres dispositius electrònics, així com diversos rellotges d’alta gamma (valorats en prop de 60.000 euros), plomes estilogràfiques i 3.500 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar a finals del 2022 quan els agents van rebre diverses informacions de veïns del districte de Ciutat Vella, on explicaven la proliferació de robatoris a la zona i que feia que els autors d’aquests utilitzessin pisos ubicats al centre de la ciutat per fer la compra-venda dels objectes sostrets per posteriorment vendre’ls a altres països. Les primeres vigilàncies i gestions d’investigació per part de Mossos i GUB van constatar que hi havia una important afluència de persones multireincidents –identificades pel pla Tremall- que accedien a pisos de Ciutat Vella i que es dedicaven habitualment a delictes contra el patrimoni com furts o robatoris amb violència.

Els agents van aconseguir identificar els presumptes autors i van realitzar diversos comisos d’objectes sostrets a les persones que accedien als pisos per vendre els objectes que havien sostret a la via pública. D’aquesta manera, van localitzar tres pisos convertits en punts de receptació (dos a Ciutat Vella i un a l’Hospitalet de Llobregat). Allí s’acumulaven 224 mòbils robats, els altres dispositius electrònics i els rellotges d’alta gamma. La policia va detenir els set integrants del grup criminal, que acumulen més de 35 antecedents policials. Els arrestats van passar a disposició judicial ahir divendres i el jutge va decretar presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb mesures cautelars per als altres tres.

Actualment, els investigadors centren els seus esforços per relacionar els efectes sostrets amb objectes denunciats prèviament i així retornar-los als legítims propietaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia