Successos

La investigació sobre les bessones de dotze anys de Sallent apunta a un salt voluntari

Els Mossos examinen dues cartes deixades per les germanes

L’Ajuntament decreta tres dies de dol

Desenes de persones participen en un minut de silenci

La investigació oberta pels Mossos d’Esquadra sobre les bessones de dotze anys de Sallent apunta a un salt voluntari, segons afirma l’agència ACN. Les germanes es van precipitar ahir dimarts des del balcó d’un tercer pis. Una d’elles va morir i l’altra està ingressada en estat greu però estable a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Desenes de persones han participat en un minut de silenci al migdia en record de la nena.

Segons han informat a l’agència Efe fonts properes a la investigació, la policia catalana va trobar al domicili familiar dues cartes manuscrites de les bessones, que ara els agents investiguen per aclarir les causes d’aquest succés encara que, segons els primers indicis, es descarta una acció criminal. A més, segons les fonts esmentades, també s’han trobat dues cadires al balcó des del qual es van precipitar les bessones.

Les nenes rebien ajuda de psicòlegs a l’institut, però això no havia fet saltar les alarmes. La família, procedent de l’Argentina, ja feia dos o tres anys que s’havia instal·lat a Sallent.

L’Equip d’Atenció Primària ja va activar dimarts el protocol per donar suport psicològic als companys i professionals de l’institut. Els Serveis Territorials del departament d’Educació han mantingut una reunió i s’han posat a disposició del centre per gestionar de la millor manera els fets. Fonts d’Educació han insistit que la investigació dels Mossos descarta la hipòtesi del ‘bullying’. L’Ajuntament també ha posat a disposició de la família ajudes econòmiques. Els Mossos mantenen oberta la investigació.

Dol a Sallent

L’Ajuntament de Sallent ha decretat tres dies de dol i ha suspès tots els actes públics programats, inclòs el Carnestoltes per la mort de la nena. En un comunicat, el consistori apunta que es tracta d’un fet “estremidor i dolorós per al conjunt de la població”.

Minut de silenci

Desenes de persones s’han reunit aquest dimecres a la plaça de la Vila de Sallent. Després del minut de silenci, on han assistit també alumnes de l’institut on estudiaven, l’alcalde, Oriol Ribalta, ha expressat la commoció: “Són moments molt difícils, ens sentim adolorits”. També ha demanat que no s’escampin rumors sobre els fets i ha recordat que s’han activat els protocols de suport a les persones del seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia