Successos

Terratrèmols

La UE relaxa les sancions a Síria per facilitar l’ajuda humanitària pels terratrèmols

Els 27 permetran a les organitzacions humanitàries fer transferències sense permís a persones i entitats assenyalades

Els estats de la Unió Europea han acordat aquest dijous relaxar les sancions contra Síria i el règim encapçalat pel seu president, Bashar al-Assad, amb l’objectiu de facilitar el desplegament d’ajuda humanitària després que diversos terratrèmols sacsegessin el nord del país ara fa dues setmanes.

En un comunicat emès per la presidència sueca del Consell, la UE ha detallat que permetrà a les organitzacions humanitàries fer transferències a persones i entitats assenyalades pels 27 sense necessitat de demanar un permís previ. Fins ara, qualsevol organització que volgués emetre un pagament o proporcionar béns i serveis a entitats sancionades havien de rebre el vistiplau de les autoritats competents.

La mesura estarà en vigor durant els pròxims sis mesos. D’altra banda, la Unió Europea recorda que el règim de sancions actual en cap cas prohibeix l’exportació d’aliments, medicines o equipament mèdic per part de la UE a Síria, ni tampoc atempta contra el sistema de salut del país.

En el mateix comunicat, a més, es posa de manifest que el conjunt dels estats membres ja han destinat 5,5 milions d’euros a les àrees afectades de Síria per contribuir a les tasques de rescat i assistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia