Successos

El condemnat per una violació a Salt demana que li escurcin dos anys la pena per la llei del només sí és sí’

En una vista a l’Audiència, la defensa sol·licita passar de 7 a 5 anys de presó i la fiscalia s’hi oposa

El condemnat per violar una dona a Salt la matinada de l’1 de juliol del 2020 demana que li escurcin dos anys la pena en aplicació de la llei del ’només sí és sí’. L’Audiència de Girona li va imposar 7 anys i mig de presó i, posteriorment, el TSJC va rebaixar la condemna a 7. Ara, la defensa sol·licita que la pena sigui de 5 anys. A la vista que s’ha fet aquest dimecres a la secció tercera de l’Audiència de Girona, la fiscalia s’ha oposat a la rebaixa. La fiscal ha argumentat que la pena està “dins el marc penal aplicable” en la nova legislació. El processat va atacar la víctima al portal de casa seva. Segons va declarar provat l’Audiència, la va abordar per l’esquena i li va trencar la roba interior per agredir-la sexualment.

L’Audiència de Girona va imposar al condemnat, Murphy Moore, una pena de 7 anys i mig de presó per un delicte de violació i una multa de 270 euros per un delicte lleu de lesions. La defensa va recórrer la sentència al TSJC, que va estimar parcialment un dels arguments. Així, l’alt tribunal català li va rebaixar la condemna per la violació a 7 anys: “L’existència de violència ja va ser tinguda en compte per configurar el delicte lleu de lesions i, per aquest motiu, no es pot valorar novament a l’hora d’individualitzar la pena”.

El TSJC va considerar “més ajustada a dret” la pena de 7 anys. No era la pena mínima perquè, segons recollia la sentència, els fets “revesteixen un plus d’antijuridicitat” pel “lloc on es va produir l’agressió, el portal de l’immoble on viu la víctima”: “Sens dubte això suposa una vulnerabilitat més gran. A més, és un lloc que la denunciant no pot evitar i que s’ha vist desprès de tota connotació de protecció”.

El tribunal va mantenir la multa i la decisió de l’Audiència d’expulsar el condemnat, que és d’origen nigerià, del país un cop complertes tres quartes parts de la pena amb la prohibició d’entrada durant 10 anys.

Aquest dimecres s’ha fet una vista a l’Audiència de Girona per la revisió de la condemna que ha sol·licitat la defensa després de l’entrada en vigor de la llei del ’només sí és sí’. En base a la reforma, l’advocada demana al tribunal sentenciador que li imposi ara 5 anys de presó.

La fiscalia s’hi ha oposat perquè considera que la pena de 7 anys està inclòs “dins el marc penal aplicable” pel Codi Penal actual. Ara, l’Audiència haurà de resoldre.

Segons va declarar provat l’Audiència, cap a les 1.15 hores de la matinada de l’1 de juliol del 2020, el processat va abordar la víctima a l’entrada de casa seva, un domicili del carrer Miquel de Palol. L’home se li va apropar per l’esquena, la va empènyer dins el portal i la va fer caure a terra. “Resulta acreditat que, a continuació, li va tapar la boca, li va treure els pantalons i li va trencar la roba interior”, exposa la sentència. Aleshores la va intentar penetrar. Com que no ho aconseguia, la va acabar agredint sexualment amb els dits.

L’home va fugir corrent quan va sonar el telèfon de la víctima. Segons va transcendir en el moment dels fets, després de rebre l’avís al 112, un indicatiu de la Policia Local de Salt va atendre la víctima. Mentre la traslladaven al centre mèdic, la dona va identificar l’atacant a l’alçada del carrer Torras i Bages. Immediatament, la policia el va detenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia