Successos

GIRONA

Cañigueral: “Esperem fer les últimes actuacions per declarar-lo controlat”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, assegura que “sembla” que el foc no hauria fet perillar les estructures, perquè hi va haver espai per evacuació de calor

Explica que el foc continua actiu en les plaques aïllants del sostre i que els Bombers hi treballen

Les façanes que donen al carrer riu Cardaner poden tenir perill de desprendiment i han valisat la zona

La delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, ha manifestat passada la una del migdia que fa una estona que estan esperant per fer les últmes actuacions per declarar l’incendi “controlat” . A més, Cañigueral ha afegit que amb els directors dels serveis territorials d’Educació i Economia estan treballant pel que ara es necessitarà. “Col·laborarem amb la ETG perquè els alumnes es vegin el menys afectats possible i, per altra banda, també amb Basolí i també amb l’ETG, mirem si, des de l’Institut Català de Finances podem ajudar-los i puguin remprendre la seva activitat el més aviat possible”, ha manifestat la delegada.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, havia afet a mig matí la primera valoració de l’incendi que ha afectat l’empresa Basolí i també l’Escola Tècnica. Contràriament al que es pensava a primera hora deia llavors, “el foc no es pot donar per extingit perquè continua cremant”. “Semblava que l’incendi estava extingit però no és així. Ara s’està consumint el material aïllant que és el que es troba en el sostre entre plaques metàliques i en això es treballa”, va assegurar.

Aquest material aïllant no fa flama però es va consumint a poc a poc. Les estructures “sembla”, apunta l’alcaldessa, “que no perillen”. La clau ha estat en el fet que en el moment en què l’incendi era més actiu: “hi havia formes d’evacuació de la calor ”

Altra qüestió són les façanes que donen al carrer Cardener perquè “preocupen pels riscos de caiguda d’elements de la pròpia façana”. Es treballa amb la hipòtesi que no hi ha cap afectació personal. Des de primera hora del matí, els arquitectes municipals treballen sobre el terreny “amb col·laboració amb els Bombers” per fer una avaluació global.

L’Escola Tècnica afectada necessitarà mantenir la seva activitat docent. En aquest sentit Madrenas va oferir el suport en forma d’espais. “Tindran a la seva disposició centres cívics o el que faci falta. Estem a la seva disposició per trobar fórmules”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia