Successos

INCENDI A BASOLÍ I ETG

Sinistre total a l’entrada sud de Girona

Tant la nau del concessionari de motocicletes Basolí com l’edifici de l’Escola Tècnica de Girona (ETG) han quedat tan danyats pel foc que s’hi va declarar dimecres al vespre, que ahir els seus responsables els donaven per perduts. Sortosament, no hi van haver víctimes. L’empresari Simó Basolí va admetre en aquest diari que la seva nau hauria d’anar a terra i el director del centre d’ensenyament, Jordi Moncanut, va manifestar que l’escola era “sinistre total”. Tots dos van anunciar, però, la voluntat de tornar a l’activitat tan aviat com sigui possible. Basolí ja busca un taller en condicions on poder treballar i Moncanut, un lloc alternatiu on recuperar les classes, que ahir van quedar suspeses. L’Ajuntament s’ha ofert per cedir algun local municipal a l’Escola Tècnica, si els cal. Mentrestant, els 700 alumnes afectats continuaran el curs de manera telemàtica.

Vigilància

Si bé l’incendi es va donar per controlat cap a les tres de la matinada de dijous, ahir encara no es va poder declarar extingit, ja que el foc continuava consumint la coberta, de la qual sortia fum. En cap cas hi va haver represes, segons van assegurar els Bombers. Com que els materials de la coberta havien quedat molt malmesos, la seva feina va ser especialment complexa. D’altra banda, malgrat que es va considerar que les estructures aguantaven bé, no es descartava la possibilitat de despreniments. Quatre dotacions dels bombers amb unitats del grup d’estructures col·lapsades (GREC) estaven vigilant la nau ahir al vespre, alhora que intervenien en la malmesa coberta i recollien dades per a l’informe que hauran d’elaborar.

Esbrinar la causa

Una de les incògnites que no s’han resolt i que els investigadors dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra estan mirant de resoldre és l’origen del foc. Si bé en un primer moment es va especular que fos l’antena de telefonia (la fan servir diverses companyies i hi ha el risc que deixi de funcionar) que hi ha a l’illa de cases afectada, posteriorment es va descartar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia