Successos

Els Bombers desconeixen la causa del foc del concessionari cremat de Girona

Avui, han centrat els treballs en la retirada de materials de les parts més afectades

Alguns alumnes de l'ETG han pogut fer classe presencial al Consell del Gironès

Un grup reduït d'alumnes de l'Escola Tècnica Girona, la seu de la qual va quedar molt malmesa en l'incendi de dimecres, avui han pogut fer classes presencials a les dependències del Consell Comarcal del Gironès i està previst que dilluns tot l'alumnat les reprengui de manera telemàtica. El director del centre, Jordi Moncanut, ha difós un escrit per tranquil·litzar les famílies dels alumnes: "si després d'aquesta tragèdia, reparable, però igualment tragèdia, som capaços de donar resposta a les inquietuds de les 700 famílies que ens han donat la confiança de formar als seus fiills i filles, a qui els vull dir que no dubtin que ho farem, serà l'èxit més gran de tots. El curs es reprendrà i l'acabarem satisfets de com ho hem fet". També mostra el seu agraïment pel suport rebut: "felicitem la gran feina dels bombers per esmorteir el greuge i agraïm les moltíssimes mostres de suport d'entitats, de l'Administracions locals, comarcals i l'autonòmica, d'empreses col·laboradores amb la borsa de treball i d'altres que s'han ofert voluntàriament a prestar ajuda, inclús de persones a títol individual, de pares i mares, i d'un bon grapat d'alumnes, que de fet alguns, ja ens estan ajudant ara mateix".

Quant a la situació a les naus afectades, queda poc per fer però encara no està extingit del tot. Aquest matí els Bombers continaven remullant la coberta del concessionari de motocicletes Basolí cremat dimecres al vespre a Girona. Només hi treballen amb una dotació i preveuen que els treballs encara s’allarguin durant tot el matí. Han muntat un parell de grues i estan retirant peces de tela asfàltica de la teulada que podien caure. “Estem en el procés de retirar el material cremat i tornar a la normalitat”, ens informa al lloc dels fets el cap de guàrdia dels Bombers a Girona, que continua explicant que el problema que hi ha ara és que a dins la nau es troben les instal·lacions de Vodafone i Orange que donen servei a bona part de la ciutat i la part de sobre està en situació inestable: “Les companyies s’ho estan mirant i han d’entrar a dins, per això també som aquí, perquè la zona no és segura”, conclou. Ahir ja es van instal·lar dos generadors per donar electricitat als repetidors d’Orange i Vodafone que donen servei d’Internet a part de la ciutat.

Pel que fa als negocis de la zona, ahir els del voltant del concessionari estaven tancats perquè no tenien llum però avui alguns establiments ja han rebut l’autorització per poder obrir i funcionen amb normalitat. D’altres estan molestos per no poder fer-ho encara. És el cas dels propietaris d’un bar del riu Freser, que queixen que no els deixen obrir perquè al davant hi han instal·lat la grua que retira la tela asfàltica del teulat i per motius de seguretat no permeten el pas.

Continuen tallats al transit i als vianants, però, els trams dels carrers del riu freser i riu cardener que donen a l’illa on hi ha hagut l’incendi.

Forts danys

Tant la nau del concessionari com l’edifici de l’Escola Tècnica de Girona (ETG) han quedat tan danyats pel foc que ahir els seus responsables els donaven per perduts. Sortosament no hi van haver víctimes. L’empresari Simó Basolí va admetre en aquest diari que la seva nau hauria d’anar a terra i el director del centre d’ensenyament, Jordi Moncanut, va manifestar que l’escola era “sinistre total”. Tots dos van anunciar, però, la voluntat de tornar a l’activitat tan aviat com sigui possible. Basolí ja busca un taller en condicions on poder treballar i Moncanut, un lloc alternatiu on recuperar les classes, que ahir van quedar suspeses. L’Ajuntament s’ha ofert per cedir algun local municipal a l’Escola Tècnica, si els cal. Mentrestant, els 700 alumnes afectats continuaran el curs de manera telemàtica.

Els Bombers i els Mossos d’Esquadra estan mirant de resoldre és l’origen del foc. Si bé en un primer moment es va especular que fos l’antena de telefonia (la fan servir diverses companyies i hi ha el risc que deixi de funcionar) que hi ha a l’illa de cases afectada, posteriorment es va descartar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia