Successos

Un centenar d’alumnes de l’ETG ha reprès les classes presencialment

Són els alumnes del curs de Mecànica de Competició, la resta ho ha fet en línia

Un centenar d’alumnes de l’Escola Tècnica de Girona (ETG) ha pogut reprendre les classes aquest dilluns. Es tracta dels alumnes que estan fent el curs de Mecànica de Competició, que es porta a terme en una zona de l’escola que no s’ha vist afectada per l’incendi de dimecres. Divendres aquesta part no tenia ni aigua ni llum però avui ja han pogut treballar-hi amb “normalitat”. La resta d’alumnes, uns sis-cents, estan fent classes en línia: “Tot i que no volem que sigui el sistema, de moment els alumnes que no poden venir a l’escola presencialment seguiran les classes online. Ja tenim més o menys detectats els casos que poden tenir problemes per no tenir ordinador i ho estem solucionant”, explica Jordi Moncanut, director del centre. “És important mantenir el vincle i el contacte, ja que tenim un tipus d’alumne que necessita veure el seu referent i al llarg d’aquesta setmana intentarem que tots els alumnes vinguin al centre, ja sigui per parlar, veure’ns un moment, acabar de fer alguna prova d’avaluació pendent o fins i tot jugar un partit de futbol”, continua explicant. Pel que fa el futur de l’escola i els nous espais per fer classe, encara no saben res: “Estem treballant per detectar quines necessitats tenim i quins espais necessitem; tinc algunes idees però no puc dir res segur”. “Els Bombers encara no ens deixen entrar a l’edifici. Tot i així crec que a la planta baixa, per exemple, hi tenim material que no ha quedat danyat que podríem fer servir per fer pràctiques però per protocol encara no podem entrar”, afegeix, sense oblidar-se d’agrair la “gran feinada” dels bombers i els “suports” rebuts per part d’entitats, institucions, famílies d’alumnes, amics i un llarg etcètera: “Encara avui pel carrer m’he trobat un senyor que m’ha dit que em deixa un local pel que em faci falta”. Amb tot, vol transmetre un “esperit positiu” i enviar un missatge tranquil·litzador a les famílies dels alumnes afectats: “Els danys són molt greus però ho aixecarem. L’alumnat és el meu principal objectiu. De seguida que tingui més informació, convocaré una reunió amb les famílies”.

Els Bombers van finalitzar el servei de l’incendi el divendres 3 de març i a partir d’aquell moment està sota custòdia de la policia local i Mossos d’Esquadra. Els Mossos estan treballant per investigar el succés tot i així estan a l’espera de l’informe que ha de fer l’arquitecte municipal i poder activar, un cop el tinguin, l’inspecció ocular, una part important de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia