Successos

Vuit morts en el tiroteig d’Hamburg, entre els quals l’autor dels trets

L’atacant, que tenia permís d’armes, es va suïcidar quan va arribar la policia al temple de Testimonis de Jehovà

L’autor del tiroteig que ahir va matar set persones en un ofici religiós de Testimonis de Jehovà a Hamburg es va suïcidar quan va arribar la policia. Així ho han confirmat les autoritats alemanyes en roda de premsa, que han explicat que va utilitzar una pistola per la qual tenia permís d’armes.

Des de la Fiscalia i l’Oficina d’Investigació Criminal de la policia han identificat l’atacant com a Philipp F., de nacionalitat alemanya, sense antecedents penals de cap tipus i amb permís d’armes com a tirador esportiu. Havia sigut Testimoni de Jehovà però va abandonar la comunitat fa prop d’un any i mig, “de forma voluntària però no de bones maneres”, segons ha explicat el portaveu de l’Oficina d’Investigació Criminal, Thomas Radzuweit.

Per al crim va utilitzar la pistola registrada en el seu nom i al seu domicili s’hi han localitzat diverses caixes amb munició. La policia ha confiscat dispositius electrònics que encara s’estan investigant per intentar esclarir la motivació de l’atac, tot i que han descartat motius polítics i ho atribueixen a qüestions personals.

Les set víctimes mortals de l’atac són quatre homes i quatre dones, una de les quals embarassada de set mesos, d’entre 33 i 60 anys, i tots ells de nacionalitat alemanya.

Les forces de seguretat van rebre avisos d’un tiroteig passades les nou de la nit hora local en el temple, situat al sud de l’aeroport de la ciutat. L’agressor va entrar a l’edifici de tres plantes on està ubicat el temple i va disparar contra els assistents que en aquells moments participaven en un ofici religiós.

Fins ara, la policia assegura que no hi ha una motivació “clara” del motiu del tiroteig.

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha descrit aquest divendres el tiroteig com “un acte brutal de violència” i ha tingut un record per les víctimes i les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia