Successos

L’holandès errant mort

Va aparèixer mort un home dins d’una furgoneta i envoltat de diners al costat d’una font de Viladamat

N’havien denunciat la desaparició a Holanda

Als entorns de Viladamat, la notícia que havia aparegut un cadàver als entorns de la font de Palau Borrell va causar alarma. Encara hi ha qui es pregunta si és un assassinat, tot i que ja han passat setmanes des que es va trobar un home mort dins d’una furgoneta.

Tot i que el cadàver es va localitzar en unes circumstàncies un xic peculiars, no es tracta de cap crim. El cos, trobat el passat 2 d’octubre, era dins d’una furgoneta de color blau amb matrícula holandesa, no duia els pantalons i estava envoltat de bitllets, uns quants milers d’euros. Qui era i què li havia passat a aquell home, d’aparença gran, molt prim i amb els cabells blancs?

La primera inspecció que van fer el metge forense i els Mossos a l’escenari de la troballa no va detectar cap signe que evidenciés una mort criminal i l’autòpsia va confirmar que es tractava d’una mort per causes natural. A través de les dades del vehicle, que aparentment també servia d’habitatge, i la documentació, es va comprovar que la víctima era Wolfgang Arnswald, un holandès errant a qui li agradava viatjar amb la seva furgoneta i fer rutes per carreteres secundàries. Se n’havia denunciat la desaparició a Holanda i les seves dades i una petició d’auxili per trobar-lo circulaven per diferents mitjans holandesos, que el descrivien com un home de 69 anys, amb els cabells blancs, més llargs de dalt que de darrere, i que anava molt tatuat. Tenia tatuada una serp al braç dret i tres dragons (un al pit, un al muscle i un altre a l’esquena) i també tenia una gran cicatriu al braç i més cicatrius a les cames.

Segons la premsa holandesa, el darrer rastre que es tenia d’Arnswald és que estava circulant amb la furgoneta a prop de l’Escala, a més de 1.300 km de les poblacions de Werkendam i Hoogerheide, on havia tingut residència. Se’l va poder situar a la zona de l’Empordà perquè des d’Holanda van parlar amb ell per telèfon i els va dir que estava conduint la seva furgoneta i que era s prop de l’Escala. L’home va dir que no es trobava bé i que estava molt cansat. Després d’aquesta conversa telefònica, feta el 19 de setembre, no s’hi va poder contactar més i els seus familiars van decidir presentar la denúncia a la policia holandesa.

Els diners que envoltaven el cos de la víctima van ser recollits i comptats pels Mossos d’Esquadra, que els van lliurar al jutjat que estava de guàrdia el dia que va aparèixer el cadàver. També van avisar l’ambaixada holandesa, perquè es fes càrrec dels tràmits per comunicar la mort als familiars i a la policia holandesa, que ja ha esborrat la fitxa de Wolfgang Arnswald com a desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia