Successos

Adolfo García Morales, president en funcions de l’Audiència de Girona

Substitueix la presidenta en funcions, la magistrada Fatima Ramirez Souto, de baixa per les lesions patides en un accident d’esquí

El TSJC de Catalunya ha nomenat el magistrat Adolfo García Morales president en funcions de l’Audiència de Girona, en substitució de la magistrada Fàtima Ramirez Souto, que s’acabava de convertir en la primera dona president de l’Audiència, també en funcions, que haurà d’estar apartada del càrrec mentre es recupera de les lesions que va patir en un accident d’esquí.

La sala del TSJC ha resolt que Adolfo García, president de la secció quarta, assumeix la presidència després d’una consulta que van elevar el propi Adolfo García i el magistrat president de la secció segona, Joaquim Fernández Font, perquè determinessin a quin dels dos els pertocava substituir la presidenta en funcions. Els magistrats plantejaven el dubte de si li pertocava assumir el càrrec a Fernàndez Font com a president més antic en l’escalafó o a García Morales com a president més antic en el càrrec. I el TSJC ha resolt que sigui Adolfo García Morales.

L’Audiència de Girona no té president titular des de l’octubre del 2020 quan Fernando Lacaba, que va ocupar la presidència durant 20 anys, va renunciar al càrrec per ser magistrat de la sala civil i penal del TSJC. Llavors, a l’espera de la convocatòria d’eleccions, que encara no s’ha fet, es va nomenar president en funcions a José Isidro Rey , que es va jubilar i ara havia estat substituït per Fatima Ramírez, que estarà de baixa un temps llarg per culpa de les ferides. Ramirez també exerceix de jutge a la secció penal del Tribunal Superior d’Andorra.

Adolfo García ja havia optar a presidir l’Audiència en les darreres eleccions, que va acabar guanyant Fernando Lacaba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia