Successos

Cau una banda que estafava ajuntaments, entre els quals, un de gironí

Es feien passar, amb èxit, per l’empresa de la neteja a la que els consistoris havia de pagar una factura

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a estafar ajuntaments. Entre les víctimes, hi ha un ajuntament gironí -no ha transcendit quin- al qual la banda hauria defraudat 314.000 euros suplantant la identitat d’una empresa de neteja contractada. Segons l’ACN a partir d’una informació de la Policia Nacional, l’operatiu s’ha saldat fins al moment amb sis detencions i no es descarta que n’hi pugui haver més.

La investigació va començar arran de la denúncia presentada per un ajuntament de Mallorca a finals d’abril del 2022. El consistori havia transferit més de 300.000 euros a un compte bancari facilitat per la suposada empresa de manteniment i neteja. Era, en realitat, un frau. Dies després d’haver fet la transferència, l’empresa autèntica va contactar amb l’ajuntament mallorqúi per preguntar pel pagament dels serveis perquè no havien rebut els diners. Va ser aleshores quan el consistori es va adonar de l’engany. Segons informa la Policia Nacional, van descobrir que la banda s’havia fet passar per l’empresa a través del mail substituint el número de compte real per un altre que controlat del suposat líder de l’organització criminal.

Arran de la investigació d’aquest cas, la Policia Nacional van detectar que, amb el mateix modus operandi, van aconseguir que el consistori transferís 314.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia