Successos

Ordre de captura per l’acusat de violar una menor a Girona

S’enfronta a 9 anys de presó i no s’ha presentat al judici a l’Audiència de Girona

Un acusat que s’enfronta a 9 anys de presó per violar una menor de 16 anys a Girona el 24 d’octubre del 2021 no s’ha presentat al judici previst per aquest dijous a l’Audiència de Girona. Com que estava degudament citat, la fiscal i l’acusació particular han sol·licitat al tribunal que dicti una ordre de detenció i ingrés a presó per assegurar que sigui present al judici i evitar que fugi de la justícia. Segons l’ACN, la defensa s’hi ha oposat. Si el processat no justifica l’absència, previsiblement l’Audiència emetrà l’ordre de captura.

La fiscalia sol·licita 7 anys i mig de presó per un delicte de violació i l’acusació particular eleva la petició a 9 anys. Segons recull l’escrit de conclusions provisionals, la tarda del 24 d’octubre del 2021 l’acusat, que tenia 21 anys, va quedar amb la víctima de 16 a la plaça situada davant del centre cívic Sant Narcís.

Després d’estar una estona junts, van anar a casa la menor. Un cop allà, i segons les acusacions, l’acusat li va dir a la menor si tenia preservatius i ella va contestar que no, perquè no mantenia relacions sexuals. Aleshores, la va empènyer fent-la caure al llit, la va despullar i la va violar. “Ella li va dir ’para, para’ vàries vegades i el va intentar apartar però l’acusat li va dir ’aparta les menys, cony’” i la continuar agredint.

Quan es va sentir una fressa a la porta del pis, la menor li va dir a l’acusat que els seus pares estaven a punt d’arribar: “Això va provocar que el processat s’aixequés de cop, agafés la roba i marxés de la casa”.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima pateix un quadre clínic compatible amb un trastorn per estrès posttraumàtic.

A banda de la pena de presó, la fiscalia sol·licita que, en cas de condemna, s’acordi l’expulsió del país de l’acusat un cop complertes tres quartes parts de la pena o quan pugui accedir a la llibertat condicional, amb la prohibició de tornar al país durant 10 anys.

La defensa nega les acusacions i demana l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia