Successos

UGANDA

Assassinat un viceministre ugandès per un dels seus guardaespatlles

El coronel retirat Charles Okello Engola ha rebut un tret a boca de canó “quan estava entrant al seu vehicle per anar a la feina”

L’autor dels fets, un soldat de les Forces Armades del país, ha disparat diversos cops i ha ferit un nombre indeterminat de persones

La policia descarta fer “especulacions” sobre els motius del crim mentre es desenvolupa la investigació

El viceministre ugandès de Treball, el coronel retirat Charles Okello Engola, ha mort aquest dimarts després que un dels seus guardaespatlles, un soldat de les Forces Armades ugandeses, li hagi disparat, segons ha confirmat la policia i recull l’agència Efe.

El portaveu policial Fred Enanga, ha afirmat, segons mitjans locals, que el “tràgic incident” ha tingut lloc a Kyanja, als afores de la capital del país, Kampala, que Engola ha rebut el tret “quan estava entrant al seu vehicle per anar a la feina” i que el guardaespatlles ha disparat diversos trets a boca de canó. Un nombre indeterminat d’altres vigilants o treballadors han resultat ferits. Enanga també ha afirmat que un equip d’experts amb “la tecnologia forense més avançada” ha estat enviat al lloc dels fets per investigar el succés.

Segons testimonis i veïns de la víctima, l’autor de l’assassinat s’havia queixat que no rebia el seu sou des de feia temps, fet que podria ser el motiu del crim, tot i que el portaveu policial ha descartat fer “especulacions” mentre es desenvolupa la investigació.

“Aquest matí he rebut la trista notícia que l’Honorable Engola ha rebut un tret del guardaespatlles, que després s’ha disparat a si mateix. Que la seva ànima descansi en pau. Aquest era el pla de Déu, no podem canviar res”, ha afirmat aquest dimarts durant una sessió plenària del parlament ugandès la presidenta de la cambra, Anita Among, segons Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia