Successos

El quadern negre

Tura Soler

Doble crim de Susqueda: vuitè canvi de jutge

S’hi ha incorporat una jutgessa titular, que no pot estudiar la causa perquè fa mesos el fiscal es va endur l’expedient per revisar-lo

Vuitè canvi de jutge instructor pel cas del doble assassinat de Susqueda. La instrucció ara està en mans d’Ana María València Sánchez, que ha estat nomenada jutgessa titular del jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners. És el sisè jutge que agafa el cas, que ha tingut, però, vuit relleus, ja que les jutgesses substitutes Marta Sitjes i Raquel Noguera han passat pel jutjat dos cops. La nova jutgessa es troba amb la paradoxa que no pot estudiar el sumari del cas de l’assassinat d’en Marc i la Paula perquè fa mesos que el fiscal del cas, Víctor Pillado, se’l va endur amb la finalitat de repassar tota la informació. La instructora, a falta de l’expedient, tampoc ha pogut donar resposta encara als escrits que va presentar Benet Salellas, que defensa Jordi Magentí, l’únic imputat en la causa, que està en llibertat des del desembre del 2018. Salellas reclama que el jutjat insti els Mossos a aportar els informes que tenen pendents des de fa mesos(les dades sobre els telèfons que es van activar a la zona el dia del crim, l’anàlisi de les dades aportades per Google dels moviments del telèfon d’en Marc, les de les restes vegetals trobades al cotxe de les víctimes...). També reclama, després que l’Audiència resolgués que hi tenia dret, ser present en les proves de so encarregades a una empresa externa que havien de determinar la procedència dels trets que van sentir diversos testimonis el 24 d’agost del 2017. Prova que ja es va executar, sense avisar la defensa, l’octubre del 2022, tot i que no s’han aportat els resultats, que havien d’estar incorporats abans de finals del 2022.

I, el gener d’aquest any, s’han hagut de fer unes anàlisis que els Mossos no tenien previstes, després que un home els entregués unes peces de caiac que van ser trobades en una zona emboscada molt a prop del marge del pantà on, el 26 de setembre del 2017, va ser localitzat el cos de la noia assassinada. Les peces de caiac s’ajusten als accessoris que la família de Marc Hernández va dir que els faltaven i són dels mateixos colors i disseny que el caiac que, el 26 d’agost del 2017, dos dies després de la desaparició de la parella, va aparèixer a la deriva mig desinflat i amb unes grans pedres a l’interior, a prop de la zona de l’embarcador. Els Mossos van acordonar la zona on es van trobar les peces i els accessoris i els van traslladar a la seu de la policia científica per analitzar-los, comprovar si es corresponen al caiac i veure si podien trobar empremtes o vestigis biològics útils per a la investigació. L’informe sobre els resultats d’aquestes anàlisis tampoc s’ha aportar.

I els Mossos tampoc han recollit (divendres encara hi eren) els dos pals que l’home que va entregar les peces del caiac va trobar el 25 de març passat i que podrien correspondre als rems d’un caiac. El rastrejador va passar als Mossos les coordenades del lloc on eren els pals, tal com li van ordenar. Els pals i els accessoris del caiac es van trobar a la zona del baixant de la font del Borni, a prop d’on Google situa que era el telèfon d’en Marc, just al punt on Bartomeu Soler, l’home que vivia a la barraca, aparcava el cotxe.

LA DATA

24.09.2017
En Marc i la Paula
van desaparèixer als voltants del pantà i els seus cadàvers van ser trobats 32 dies després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia