Successos

succesos

Conclou l’operatiu a l’Algarve per Madeleine McCann després de tres dies de cerca

Fonts policials s’han negat a fer declaracions sobre els possibles resultats de la recerca

L’operatiu realitzat a l’Algarve (sud de Portugal) per la Policia portuguesa, al costat d’efectius alemanys i britànics, ha finalitzat aquest dijous després de tres dies de cerques sense que hagin transcendit els resultats de les perícies.

Els mitjans desplegats en l’embassament d’Arade, a uns 50 quilòmetres d’on va desaparèixer la nena britànica fa 16 anys i un paratge freqüentat pel principal sospitós, l’alemany Christian Brueckner, han començat a retirar-se del terreny en la tarda d’aquest dijous, segons imatges captades per canals locals.

Les operacions es van desenvolupar durant tres dies, una jornada més del que es preveia, després que les autoritats decidissin prolongar la cerca perquè el temporal de pluja va obligar a suspendre els treballs el dimarts.

Efe ha intentat, sense èxit, la confirmació de la Policia Judicial lusitana sobre els detalls de l’operatiu, però no ha transcendit si l’operatiu ha tingut algun resultat significatiu per al cas i, en principi, no està prevista cap comunicació oficial per part de la Policia.

La cerca ha fet servir maquinària pesant, gossos, georadars i drons i s’ha recopilat material emmagatzemat en bosses per a la seva anàlisi que, segons mitjans locals, seran analitzades a Alemanya.

En les últimes hores, la recerca es va centrar en una àrea molt delimitada de les ribes de l’embassament, on van ser tallats arbres per a excavar en el terreny.

La presa d’Arade era un lloc freqüentat per Brueckner, que passava llargs períodes amb la seva autocaravana en aquesta zona.

La pista d’un informador, segons mitjans locals, va portar les autoritats alemanyes a sol·licitar treballs de recerca en l’embassament.

La zona ja va ser rastrejada en 2008 per investigadors privats sense èxit, però experts en medicina forense coincideixen que els avanços tecnològics dels últims anys són fonamentals per a resoldre el cas si finalment es troben evidències sobre la desaparició de la nena.

Madeleine tenia tres anys quan va desaparèixer –el 3 de maig de 2007– de l’habitació on dormia amb els seus germans petits en un complex turístic de Praia da Luz.

Després d’anys d’investigacions, el cas va fer un gir en 2020 i l’alemany Christian Brueckner, empresonat al seu país per altres delictes, es va convertir en principal sospitós.

La Fiscalia alemanya de Braunschweig treballa amb la teoria que Madeleine va morir a les mans de Brueckner, que compta amb un ampli historial de crims per abusos sexuals i pederàstia, alguns d’ells a Portugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia