Successos

A la presó el monitor del Liceu Francès acusat d’agredir sexualment quatre nens

El jutge ha decretat la privació de llibertat comunicada i sense fiança per l’alt risc de reiteració delictiva

Presó provisional comunicada i sense fiança pel monitor del Liceu Francès que està acusat d’agredir sexualment quatre nens de cinc anys. Així ho ha decretat el jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona perquè el magistrat considera que l’investigat té molt risc de reiteració delictiva, després de donar plena credibilitat a la versió que les víctimes han explicat als seus pares, a la policia, als metges i psicòlegs. La interlocutòria estableix que l’home va masturbar-se davant de dues nenes al lavabo i els va fer tocaments com a mínim una vegada i en múltiples ocasions va fer tocaments a dos nens més. Fins i tot detalla que va posar els dits a l’anus d’un d’ells. En l’escrit s’aclareix que malgrat que l’home tingui una discapacitat psíquica del 33%, no és pas incompatible amb el fet que conegués que els seus actes eren totalment contraris a la llei. L’home treballava de 12 a 2 del migdia a l’escola, com a vigilant dels alumnes d’educació infantil al pati i al menjador, i havia estat subcontractat per una empresa contractada pel Liceu Francès.

Les primeres denúncies de dues famílies van ser el 19 i 20 de març. Hi concretaven que les seves filles de cinc anys havien estat agredides sexualment per un monitor de pati i menjador. I s’hi van afegir les denúncies del 9 de maig, en què dues famílies van denunciar casos molt semblants, amb possible penetració, sobre els seus dos fills, dos nens de cinc anys. Les famílies van gravar els fills explicant els fets que van patir.

D’altra banda, l’exploració de l’acusat per part d’un metge forense està revista per aquest dijous, després que la defensa ho demanés per determinar si pateix alguna alteració psíquica que li impedeixi conèixer l’abast dels seus actes. El sospitós s’ha negat a declarar davant del jutge almenys fins que no sigui explorat pel forense. El magistrat ha justificat la presó provisional pels fets molt greus, com un delicte d’agressió sexual amb abús d’autoritat, que poden anar amb una forquilla de penes que pot arribar a 12 i 16 anys per cada cas, com recorda el jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia