Successos

Desarticulada una banda que suplantava identitats per obtenir crèdits

Els detinguts van obtenir més d’un milió d’euros utilitzant dades de més de 200 persones

La Guàrdia Civil ha detingut 13 persones d’entre 19 i 59 anys per haver estafat almenys 209 víctimes a tot l’Estat suplantant-los la identitat. Els detinguts, segons informa l’ACN, haurien comès 629 delictes i haurien aconseguit més d’un milió d’euros en crèdits fraudulents i compres per internet de productes que després revenien en altres webs. Arran de la investigació i la detenció, se’ls atribueixen els delictes d’estafa, falsedat documental, usurpació d’identitat, revelació de secrets, apropiació indeguda, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Durant l’operació, que s’ha fet a escala estatal, s’han fet set escorcolls i hi ha implicats a Lleida, Tarragona, l’Hospitalet de Llobregat i Olèrdola (Alt Penedès), i també en municipis del País Valencià com Xàtiva, Benetússer, Quart de Poblet o València ciutat.

Els criminals, després d’obtenir una fotografia del DNI de les víctimes, els suplantaven la identitat. S’ha pogut comprovar que els autors falsificaven nòmines i altres documents que també s’exigeixen per obrir comptes bancaris i contractar línies telefòniques. Amb això, van aconseguir crear un entramat criminal que va afectar almenys 209 víctimes residents a Barcelona, Lleida, Balears, País Valencià, Múrcia, Saragossa, Terol, Canàries, Madrid, Cantàbria, Navarra, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Biscaia, la Corunya i Gijón.

Sobre un dels màxims responsables de l’organització pesaven 23 requisitòries judicials de diversos jutjats de tot l’Estat. Un altre, que a més falsificava també receptes per obtenir medicaments subjectes a prescripció mèdica, va intentar fugir, amagant-se en un centre social ocupat il·legalment. Va ser detingut quan es trobava en un vehicle robat el 2022 i que es va poder recuperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia