Successos

estat francès

Quatre nens i dos adults, ferits en un atac amb ganivet a Annecy

L’agressor ha estat detingut

La fiscalia descarta per ara que es tracti d’un atac terrorista

Quatre criatures i dos adults han resultat ferits aquest dijous en un atac amb ganivet en un parc infantil de la turística ciutat d’Annecy, a l’Alta Savoia. Els fets han tingut lloc cap a 3/4 de deu del matí, quan un home que es passejava armat amb un ganivet per la zona ha apunyalat quatre nens d’entre 22 mesos i tres anys que estaven jugant al parc i dos adults que intentaven defensar els infants.

Segons un testimoni recollit per la cadena francesa BFMTV l’agressor ha cridat en anglès en almenys dues ocasions “en nom de Jesucrist” abans de començar a apunyalar les criatures i els dos adults. Els quatre infants ferits i un dels adults es troben en estat crític.

Després de córrer uns minuts amb el ganivet a la mà, l’agressor ha estat detingut per la policia. Es tracta d’un jove sirià cristià de 31 anys, que vivia en una església de la localitat. És pare d’una nena de tres anys i acabava de rebre l’estatus de refugiat a Suècia, on va viure deu anys, segons informen els mitjans locals i l’agència Efe. Fa vuit mesos es va separar de la dona i a final del 2022 es va traslladar a l’Estat francès, on va presentar una petició d’asil. Es desconeixen els motius que l’han dut a cometre l’atac.

La fiscalia francesa descarta de moment que es tracti d’un acte terrorista. Els fets s’investiguen, per tant, com un intent d’assassinat. L’atac ha commocionat tant Annecy com tot l’Estat francès. L’Assembée nationale que quan s’han conegut els fets celebrava un debat, ha guardat silenci. El president Emmanuel Macron ha qualificat l’agressió de “covardia absoluta” en una piulada a Twitter. La primera ministra francesa, Élisabeth Borne, s’ha desplaçat fins a la localitat juntament amb el seu ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, informa Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia