Successos

Catalunya envia especialistes en incendis a Canadà

Els 400 focs forestals que hi ha actius han afectat quatre milions d’hectàrees

El clima sec i els forts vents han expandit partícules de Quebec a Estats Units

Un avió noliejat pel govern canadenc s’enlairarà dimarts de l’aeroport de Barajas amb especialistes en extinció d’incendis forestals de Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa i Madrid. L’ajuda ha estat coordinada a través del mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea. El conseller en funcions de Medi Ambient, Mar Menor, Universitats i Investigació de Múrcia, Juan María Vázquez, ha declarat que és “conscient de la gravetat de la situació”, segons recull Efe, referint-se a l’impacte dels 400 incendis forestals que hi ha actius i que han afectat quatre milions d’hectàrees.

El clima sec i els forts vents han contribuït notablement a la ràpida expansió de les partícules procedents del Quebec i Nova Escòcia fins als Estats Units, cosa que posa en risc elevat la qualitat de l’aire tant a Toronto com a alguns estats del país veí, ha conclòs el Servei Meteorològic de Canadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia