Mor un transportista en un accident entre dos camions a Pontós, a l'N-II

Es va desviar el trànsit per l'AP-7

L'accident va passar a dos quarts de 5 de la tarda quan, per causes desconegudes, els dos camions van xocar frontalment. Els vehicles, tots dos de matrícula estatal, estaven ocupats únicament pels seus respectius conductors. En l'accident va morir a l'acte un dels conductors, un home de Barcelona de 42 anys, mentre que l'altre va quedar greument ferit i atrapat entre la ferralla.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar al lloc de l'accident i quan van haver alliberat el camioner atrapat el van traslladar amb helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Aquest tram de carretera va quedar tallat al trànsit i la circulació de vehicles es va desviar per l'autopista AP-7, a través dels accessos 4 i 5, mentre van durar les tasques de rescat i de neteja de la via pels efectes de l'accident.

A més dels Bombers de la Generalitat, al lloc de l'accident s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra, els equips mèdics, els de manteniment de carreteres i els serveis de grues.

Manipulació del tacòmetre

EL PUNT

Un control preventiu de transports per part dels Mossos d'Esquadra del sector de Trànsit de Tarragona, va permetre detectar, el dia 29 de març, la manipulació del limitador de velocitat d'un camió pel mètode conegut amb el nom de la tecla. Per aquest motiu es va denunciar administrativament el conductor del vehicle amb una sanció de 4.601 euros.

Els agents duien a terme el control al tronc de l'Hospitalet de l'Infant, a l'autopista AP-7, en direcció nord. Van aturar un vehicle de gran tonatge per fer la corresponent inspecció de transport i detectar possibles manipulacions o alteracions de l'aparell tacògraf.

En aquest sentit, van poder observar una modificació en el dispositiu limitador consistent en una tecla connectada a la part posterior del tacògraf amb dues posicions: en una posició, el limitador funcionava correctament, mentre que en prémer l'altra posició el vehicle pot circular a una velocitat superior a la permesa sense que en quedi constància en el disc del tacògraf.

Per aquest motiu els agents van denunciar administrativament el conductor del camió, amb una sanció de 4.601 euros. A més, el vehicle va quedar immobilitzat per una posterior revisió en un taller autoritzat, en què es va acabar confirmant la manipulació del sistema de limitació de velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.