Successos

El quadern negre

Tura Soler

Nens Orrit, 35 anys desapareguts

Acte d’homenatge i emissió del documental sobre el cas de la desaparició el 1988 de dins de l’hospital de Manresa dels germans Isidre, de 5 anys, i Dolors, de 17 anys

Dimarts, dia 5, farà 35 anys de la inexplicable desaparició de l’Isidre, 5 anys, i la Dolors, 17 anys, de l’hospital pediàtric Sant Joan de Déu de Manresa. El nen estava ingressat i la seva germana li feia companyia. Trenta-cinc anys després ni els responsables de l’hospital ni la justícia han trobat cap explicació, ni tampoc han mostrat gaire interès a resoldre aquesta estranya i misteriosa desaparició dels dos germans. Però la seva família (que eren 15 germans) no cessa en el seu clam de reclamar justícia i recordar el cas. Amb l’afany que el cas no quedi en l’oblit, l’Ajuntament de Súria (on resideixen familiars) ha organitzat per a demà, dissabte, una concentració per recordar i homenatjar els dos desapareguts. Després de l’acte s’emetrà el documental Els Orrit, dirigit per Ferran Ureña i Marc Solanas, que durant mesos es va elaborar amb la col·laboració dels familiars dels nens, sobretot de la seva germana Maria Carme Orrit, que lidera la campanya de recerca dels seus germans i col·labora amb associacions de familiars de persones desaparegudes. Davant la inoperància de la justícia, la família continua amb l’esperança que, si el cas se sacseja en l’àmbit social i mediàtic, algú acabi aportant alguna informació que els doni alguna pista de què va passar amb els germans. Com el testimoni que va aparèixer fa tres anys arran de l’emissió del cas en el programa Viva la vida. Aquest testimoni va explicar que el dia de la desaparició dels Orrit ell, un nen de 13 anys, feia companyia al seu germà més petit ingressat. Com feia la Dolors amb l’Isidre, que estava ingressat perquè li havien sortit unes tatxes a la boca arran d’una reacció al·lèrgica a la penicil·lina que prenia per unes angines. Aquell testimoni va explicar als Orrit que ell va sortir de l’habitació del germà per anar a la sala de fumadors i va sentir crits i plors. Va anar a mirar i va veure que un metge feia deixar les ulleres de la Dolors damunt d’una tauleta, la feia pujar a una cadira de rodes i li posava el seu germà a la falda. Els va posar una injecció i va baixar cap a una sala del soterrani. Allà va veure diversos cossos damunt de lliteres tapats amb llençols verds. Als dos nens, també els van posar en dues lliteres i els van tapar amb llençols, blancs. Quan el metge, que duia una eina de tall a la mà, es va girar, el nen va córrer cap a dalt. Si hi ha més testimonis, els Orrit els voldrien trobar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia