Successos

marroc

Lluita contra rellotge al Marroc per trobar supervivents al devastador terratrèmol

Els equips de rescat treballen contra rellotge al Marroc buscant supervivents sota la runa, mentre el país plora els seus morts. El Marroc començava ahir tres dies de dol per les víctimes d’una catàstrofe sísmica que ha deixat almenys 2.122 morts i 2.421 ferits, segons l’últim balanç oficial recollit per l’agència Efe. Uns nombres susceptibles, però, de créixer. El Ministeri de l’Interior marroquí va situar en 7 la magnitud del sisme, produït divendres poc després de la mitjanit –hora catalana–, mentre que el Servei Geològic dels EUA la va situar en 6,8. Sigui com sigui, és el més mortífer registrat en les últimes sis dècades al país nord-africà. L’epicentre es va situar a Ighil, una zona muntanyosa de l’Atles, a 72 quilòmetres al sud-oest de Marràqueix. El país està en estat de xoc i també hi ha por de rèpliques o nous terratrèmols, per això molts marroquins opten per passar la nit al ras. Les províncies més afectades són les d’Al Haouz, Marràqueix, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant. L’exèrcit intentava obrir camins per fer arribar ajuda a les zones devastades, ja que a les àrees rurals el moviment de terra va esborrar literalment les carreteres. També va començar a arribar ahir l’ajuda internacional. Tot i l’oferiment de nombrosos països, les autoritats de moment només han acceptat l’ajut de l’Estat espanyol, el Regne Unit, els Emirats Àrabs i Qatar. La veïna Algèria, que manté complicades relacions amb el Marroc, va obrir el seu espai aeri a vols d’ajuda humanitària.

D’altra banda, a Catalunya es van organitzar concentracions en diverses localitats en solidaritat amb el poble marroquí.

http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/2332160-la-xifra-de-victimes-del-terratremol-al-marroc-continua-creixent.html

2332160



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia