Successos

estats units

Un nou tiroteig massiu als EUA causa 18 morts i 13 ferits a Maine

Un home amb un rifle d’assalt semiautomàtic va protagonitzar ahir a la matinada un nou tiroteig als EUA que va causar 18 morts i 13 ferits a Lewiston, una ciutat de 38.000 habitants situada a l’estat de Maine. L’atacant, “armat i perillós”, segons la policia, va provocar una massacre disparant de forma indiscriminada durant una hora en dos establiments de la localitat, un restaurant i un local de bowling separats per 6 quilòmetres.

La policia va desplegar un gran dispositiu, amb centenars d’agents armats, per intentar localitzar l’agressor, que va ser identificat com a Robert Card, un exmilitar, instructor de tir i amb problemes de salut mental, de 40 anys, que va aconseguir fugir. A la recerca del sospitós, s’hi van afegir també diverses agències del govern federal, incloent-hi l’FBI i el Departament de Seguretat Nacional. Al tancament d’aquesta edició la policia encara no l’havia pogut detenir i es desconeixien els motius que van dur Card a cometre la massacre.

La policia va demanar als veïns de la zona propera al lloc dels fets que no sortissin de casa. De fet, aquesta recomanació es va fer extensiva a Lisbon, una localitat situada a uns 12 quilòmetres de Lewiston, on el comissari del departament de seguretat pública de Maine, Mike Sauschuck, va confirmar en una roda de premsa recollida per Efe que la policia havia localitzat el cotxe del sospitós. Per aquest motiu, es va demanar als veïns d’aquesta localitat, i d’altres poblacions del voltant, que també es mantinguessin tancats a casa seva.

Les autoritats van habilitar un local per atendre els familiars i les persones afectades i donar-los suport psicològic. Els ferits en el tiroteig van ser traslladats a l’hospital de Lewiston, que va quedar col·lapsat i custodiat per nombrosos agents policials.

A causa de l’operació de recerca i davant la inseguretat sobre la localització de l’atacant, diversos districtes escolars de l’estat de Maine, incloent-hi el de Portland, la ciutat més poblada, van decidir suspendre les classes.

De fet, les autoritats policials van fer una crida a la ciutadania per ajudar a trobar Robert Card amb qualsevol sospita que es tingués trucant al telèfon d’emergències 911 i van agrair les informacions rebudes.

Segons el recompte de l’organització Gun Violence Archive, que comptabilitza com a tiroteig massiu qualsevol succés que deixi com a mínim quatre víctimes, el de Maine és el número 565 que hi ha als EUA des del gener i el més mortífer de l’any, a més d’un dels més letals de les últimes dècades, segons ABC News.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia