Successos

El quadern negre

Tura Soler

Infermera assassinada, perquè va veure’ls la cara

El fiscal demana fins a 31 anys de presó per als acusats de matar Carme Font a la seva consulta de podòloga

Els dos homes, Nicolau Morell Talamas i Eugenio Pérez Prieto, que el 25 de setembre del 2020 van assaltar mortalment la infermera i podòloga Carme Font Senén al seu domicili i despatx de Girona van decidir matar-la estrangulant-la perquè ella, que no els va voler obrir les caixes fortes, els havia vist la cara i els podria reconèixer. Aquesta és la tesi que exposa el fiscal Víctor Pillado en el seu escrit de conclusions provisionals, en què manté que el crim va ser el resultat d’una estratègia planificada per saquejar el domicili de la infermera amb la participació de Morell i Pérez com a executors materials i del matrimoni format per Jordi Radresa Font i Consol Jacome Calle (companya de feina i amiga de la víctima) com a organitzadors del pla per entrar a robar a casa de Font, on guardava molts diners.

El fiscal demana 31 anys de presó per a Nicolau Morell i Eugenio Prieto (en presó preventiva), als quals atribueix un delicte d’assassinat agreujat (20 anys), un de robatori amb violència en casa habitada (5 anys) i detenció il·legal (6 anys). Als altres dos acusats (Jordi Radresa i Consol Jacome, ara en llibertat) els deslliura del delicte d’assassinat i proposa que se’ls condemni com a autors del robatori amb violència en casa habitada a 4 anys i 10 mesos de presó i, tot i que no van entrar a la casa, també els atribueix el delicte de detenció il·legal i demana 6 anys de presó. En total, Radresa i Jacome afronten 10 anys i 10 mesos de presó. En concepte de responsabilitat civil, el fiscal demana que els quatre acusats indemnitzin amb 30.000 euros cadascun dels tres germans que tenia Carme Font Senén, de 67 anys, i amb 20.000 euros la seva afillada, a qui havia nomenat hereva universal.

Les tesis del fiscal, compartides per l’acusació particular que exerceix Carles Monguilod, indiquen que Consol Jacome, Jordi Radresa i Nicolau Morell, l’estiu del 2020, van orquestrar un pla per apropiar-se dels diners que sabien que Carme Font guardava al seu domicili de la carretera de Barcelona de Girona, on també tenia la consulta de podòloga. Segons el fiscal, Jacome, amiga i subordinada de Font i que exercia de cap del servei d’infermeria de diàlisi de la Clínica Girona, coneixia bé els costums, les rutines i el caràcter desconfiat de Carme Font. Per això, per neutralitzar la seva desconfiança, van comprar un telèfon mòbil en una botiga de Pineda de Mar, fent servir les dades d’una dona aliena a tot l’afer, i amb aquest telèfon van concertar una cita per a un pacient fals: Carles Riera. Abans, però, sempre segons les tesis del fiscal, Jacome li va dir que hi aniria un pacient que era conegut de la germana de Radresa. Carme Font va donar hora al pacient Carles Riera per al dia 25 de setembre del 2020 a dos quarts de set de la tarda. I, a aquesta hora, van picar a la porta Nicolau Morell i Eugenio Pérez (veí de Rubí conegut de Morell) i, quan Font va obrir, “un d’ells” li va clavar un fort cop a la cara que la va tombar. Quan la van tenir a terra, la van immobilitzar amb peces de roba de la casa i lligant-la de peus i mans amb cinta americana que duien. La van arrossegar cap a un despatx on hi havia una caixa. Ella no els va ajudar a obrir-la. La van matar i van marxar amb només tres anells de botí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia