Successos

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Demanen 22 anys i mig de presó per a l’acusat d’un doble intent d’assassinat

El fiscal demana una condemna de 22 anys i 6 mesos de presó per a l’acusat d’intentar matar una parella a ganivetades al mig del carrer a Sant Feliu de Guíxols el 30 de gener de 2022. Segons l’escrit d’acusació, del qual es fa ressò l’ACN, el processat i les víctimes eren veïns i feia temps que tenien mala relació. El fiscal sosté que l’acusat va esperar que la parella tornés de fer el vermut i els va atacar a traïció armat amb dues navalles, i per això li atribueix dos delictes d’assassinat en grau de temptativa amb l’atenuant d’anomalia psíquica. El judici està previst que tingui lloc a l’abril. Mentrestant, l’Audiència ha prorrogat la presó preventiva al processat i rebutja que surti en llibertat abans del procés.

Els fets van tenir lloc el 30 de gener de 2022, a plena llum del dia, quan la parella tornava a casa seva després d’haver fet el vermut en un bar proper, un costum que tenien i que feien freqüentment. El fiscal assegura en l’escrit de conclusions que el veí ho sabia i que per aquest motiu els tenia sotmesos “a vigilància”. El dia dels fets els va esperar “amb la finalitat d’acabar amb la vida de tots dos”. Per això, cap a les 12.30 hores, quan la parella “es trobava a pocs metres de distància de la porta d’accés a casa”, el processat va executar el pla “prèviament concebut” i els va atacar “absolutament per sorpresa”. “No s’ho podien imaginar i, per tant, no van tenir cap capacitat defensiva”, relata el fiscal del cas, Víctor Pillado, que assenyala que el processat es va abraonar sobre les víctimes amb una navalla a cada mà: “Va començar a apunyalar-los a diferents parts del cos, i no va parar fins que l’home el va poder retenir a terra i evitar que continués clavant-los les navalles”.

La dona va rebre com a mínim cinc ganivetades al colze, l’engonal, la clavícula i la zona intraescapular. Va ser trasllada d’urgència a l’hospital, on va estar tres dies ingressades a l’UCI i cinc més a planta. Com a seqüeles, té diverses cicatrius i un trastorn relacionat amb l’estrès posttraumàtic. La seva parella tenia com a mínim set ferides d’arma blanca als braços, el gluti, la cuixa, el colze i el pit. Va estar ingressat tres dies a l’hospital i li queden seqüeles físiques i psíquiques.

Segons el fiscal, en el moment de l’atac, l’acusat “tenia perfectament conservada la seva capacitat cognitiva”, tot i que tenia “lleugerament alterada” la capacitat d’actuar a causa dels trastorn de personalitat Clúster A que té. A més de la pena de presó, el fiscal també demana que el processat estigui 10 anys en llibertat vigilada un cop en surti i que durant aquest temps no es pugui acostar a menys de 500 metres de les víctimes ni comunicar-se amb ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia