Successos

Successos

Desarticulat un grup que explotava sexualment dones a Manresa i Mollet

La Guàrdia Civil, amb col·laboració amb la Policía Nacional, allibera sis víctimes

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Policía Nacional, ha desarticulat un grup, format per deu integrants, que explotava sexualment a Manresa i Mollet. En l’operació policial, han alliberat sis dones que vivien amuntegades en dos pisos i en condicions d ’insalubritat . Segons informa la Guàrdia Civil, el grup estava liderat per una home i una dona que obligaven a les noies a estar disponibles les 24 hores dels dies. Els agents han detingut deu individus per presumptes delictes de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, prostitució, contra els drets dels ciutadans estrangers, la salut pública, la integritat moral i per organització criminal. La xarxa també traficava amb substàncies estupefaents i obligava a les dones a incentivar als clients a comprar cocaïna. Les mateixes fonts apunten que el grup captava les víctimes a països de sud-amèrica, sobretot Paraguai, beneficiant-se de la seva situació de vulnerabilitat i oferint unes condicions de vida i laborals prometedores que després no es complien. També encara hi ha dones que van ser captades ja a Espanya. Tenien tot el control sobre les víctimes. La xarxa delictiva sufragava totes les despeses i tràmits necessaris perquè les víctimes acabessin instal·lant-se en dos pisos prostíbuls que el grup tenia a Manresa i Mollet del Vallès. Un cop es trobaven sota el control físic dels membres de l’entramat criminal, els retiraven els seus telèfons mòbils i passaports. Les informaven que havien contret un deute econòmic amb l’organització que havien de pagar a través dels seus serveis sexuals.

En el moment de l’alliberament es van clausurar els pisos utilitzats com a prostíbuls i l’ONG Fundació Apic-Acam va fer-se càrrec de l’atenció de les noies. La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Manresa i duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Biscaia i la Unitat Central de Xarxes d’Immigració i Falsedats Documentals de la Policia Nacional de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia