Successos

El quadern negre

Tura Soler

Sense rastre: on és en Joan Pere?

La família penja cartells entre Badalona i Santa Coloma, on se’l va veure per darrer cop fa 20 dies

Joan Pere Madurell Salles continua desaparegut des del 29 de gener, quan se’l va veure per darrer cop en un bar de Badalona. La desaparició del veí de Vic s’ha difós a través de l’associació Sosdesaparecidos i les xarxes socials dels Mossos d’Esquadra per demanar ajuda ciutadana per trobar-lo. Avui els familiars i la xicota d’en Joan Pere tenen previst anar a penjar cartells a la zona situada a la frontera entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, on es va perdre el rastre d’ell i del seu telèfon mòbil.

Joan Pere Madurell, 44 anys, treballador de Casa Tarradellas d’Osona, va passar el darrer cap de setmana de gener a casa de la seva xicota a Santa Coloma de Gramenet i el dilluns 29 havia d’anar a treballar. Normalment un company el recollia en cotxe a Vic i anaven junts a l’empresa, a Gurb. Aquell dia, de matinada, en Joan Pere va passar un missatge al company per dir-li que no l’esperés. Ell va sortir de casa de la xicota amb una bossa de color grana amb la roba del cap de setmana en direcció al metro, per després (suposa la família) agafar un tren cap a Vic i anar a a la feina encara que arribés tard. Però no va anar a treballar. Passades les nou del matí, va contactar per WhatsApp amb la seva xicota i a dos quarts de dotze va enviar-li un altre missatge dient-li que era a Badalona, i va adjuntar un vídeo, que havia enregistrat ell mateix, on se’l sentia xerrar animadament i fent acudits emulant Eugenio, amb un home, que anomena Óscar, que apareix a les imatges. Són al bar El Mirador i es veu la bossa d’en Joan Pere al cim d’una taula. A partir d’aquest moment ja no passa cap més missatge ni contesta els que li envien. I el dilluns a la nit, el seu telèfon ja no els rep. Està inoperatiu. S’ha constatat que en Joan Pere també va anar al bar Tyba amb l’Óscar, que assegura que va conèixer l’Eugenio, com l’anomena, en un banc de l’estació Fondo del metro, quan ell li va demanar una cigarreta i que després van anar de ronda als bars, on van menjar i beure alcohol fins que ell (Óscar) va marxar perquè havia de fer una videoconferència per buscar feina i va deixar en Joan Pere en un parc. La ruta és factible: l’estació Fondo és a 11 minuts a peu de casa de la xicota d’en Joan Pere, a 9 minuts del domicili de l’Óscar i a 11 minuts del bar el Mirador, que és a 8 minuts a peu del bar Tyba, que és a només 3 minuts de casa de l’Óscar, on no s’ha esclarit si en Joan Pere va arribar a anar o no. Óscar va explicar en un bar que havien estat dos dies a casa seva però després va canviar de versió. Els Mossos miren si alguna càmera ha captat imatges d’en Joan Pere per seguir el rastre per trobar el desaparegut. L’anàlisi del seu telèfon mòbil fixa que es va activar per darrer cop en aquesta zona entre Badalona i Santa Coloma, on hi ha el parc de les Muntanyetes, que els Mossos han inspeccionat. De moment, cap rastre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia