Successos

LA BISBAL D’EMPORDÀ

El TSJC absol ara el professor de tecnologia condemnat per abusar d’una adolescent l’any 2019

L’Audiència de Girona l’havia condemnat al juny del 2023 a un any i mig de presó per un dels tres abusos de què havien estat acusat

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha tombat la sentència de l’Audiència de Girona del 16 de juny del 2023 segons la qual condemnava al professor de tecnologia de l’Institut de la Bisbal a un any i mig de presó per haver tocat el cul a les menors a l’institut. Inicialment s’enfrontava a 13 any i mig de presó però se’l va acabar condemnant únicament per un dels tres pressumptes tocaments perquè més enllà de la declaració de la víctima hi havia “elements externs” que “corroboren la denúncia”.

Entre d’altres, que l’acusat va reconèixer haver fet el tocament “de manera involuntària” o els canvis de conducta que després va tenir la menor. Per als altres dos casos, tot i que el tribunal els veu “creïbles”, va acabar absolent el professor perquè deia que no hi ha “elements que n’afirmin la fiabilitat”. Els fets van tenir lloc el desembre del 2019, quan l’acusat impartia classes de tecnologia a l’institut de la Bisbal.

Ara la secció d’apel·lació de la sala civil i penal del TSJC ha desestimat l’apel·lació d’una de les adolescents que l’havia acusat i ha estimat, per altra banda, el recurs de l’acusat a qui ha absol de la condemna atribuïda en primera instància. Contra aquesta decisió es pot presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

En la decisió del TSJC es diu que es detecta “debilitat per a construir prova de càrrec sòlida que permeti desvirtuar per complet el principi de presumpció d’inocència de l’acusat i que aclareixi completament qualsevol dubte sobre la seva participació”. El TSJC ha estimat el recurs de la defensa i, després de visionar el judici, conclou que l’acusat va admetre haver “xocat de manera fortuïta” amb l’alumna, però en cap cas tocar-li el cul. Conclou també que se’l va condemnar en base a “indicis” que no eren prou sòlids i s’estranya que no declarés una amiga de la menor que hauria presenciat els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia