Successos

SUCCESSOS

Llibertat provisional pel Mosso detingut a Lleida per blanqueig de capital

El Mosso d’Esquadra que va ser detingut ahir a Lleida en una operació policial contra el blanqueig de capitals ha quedat en llibertat provisional avui després de comparèixer davant del jutjat de guàrdia de Lleida. L’autoritat judicial, però, ha acordat també per a l’investigat la retirada de passaport, la prohibició de sortir del país i la personació periòdica als jutjats quan pertoqui. La causa està oberta pels suposats delictes de blanqueig de capitals i falsedat documental, segons ha informat el TSJC. D’altra banda, el detingut ha assistit a actes polítics de Vox a Catalunya, com ara Barcelona, tal com s’ha pogut constatar en imatges i vídeos difosos a les xarxes socials.

Segons va poder saber l’ACN de fonts properes al cas, el detingut va ser testimoni protegit en la causa de l’1-O. En concret, va declarar que els Mossos tenien ordres de controlar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Feia temps que se l’estava investigant des d’Afers Interns i Vigilància Duanera perquè portava un ritme de vida molt elevat amb importants despeses econòmiques i se’l relaciona amb irregularitats en subhastes i afers immobiliaris. L’escorcoll policial es va fer des de primera hora a casa del mosso detingut, un xalet reformat i d’alta gamma situat al carrer Magí Morera de la capital del Segrià. A banda del detingut, la policia es va endur del domicili diverses caixes amb documentació.

Paral·lelament, aquesta tarda la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra ha informat que l’agent ha estat suspès de sou i feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia