Successos

Estat Francès

Un home irromp amb explosius falsos a l’ambaixada de l’Iran a París

L’individu, que ha estat detingut, ha justificat l’acció com una venjança per la mort del seu germà

El sospitós, d’origen iranià, ja tenia antecedents per cremar neumàtics davant la seu diplomàtica

Ensurt a l’ambaixada de l’Iran a París enmig de l’escalada bèl·lica a l’Orient Mitjà. Poques hores després de l’atac d’Israel contra la ciutat iraniana d’Esfahan, un home que afirmava portar explosius ha irromput cap a les onze del matí a la seu diplomàtica segons la fiscalia de París.

Segons testimonis citats pel diari francès Le Parisien, l’individu duia una armilla de tipus militar on aparentment hi portava explosius o granades –que han resultat ser falsos– i ha amenaçat amb una “acció violenta”.

L’home ha estès diverses banderes al terra de l’ambaixada i ha afirmat que volia venjar el seu germà. Finalment ment, ha abandonat la seu per voluntat pròpia i, un cop a fora, ha estat arrestat per les forces d’intervenció ràpida de la policia francesa. Els agents l’han escorcollat i no li han trobat cap material explosiu a sobre ni al vehicle amb el qual s’ha desplaçat fins al lloc.

Les forces de seguretat franceses han desplegat un important dispositiu de seguretat i han acordonat la zona. Les autoritats iranianes no han autoritzat l’entrada dels agents antiterroristes francesos a l’interior de l’edifici.

Segons mitjans locals, el detingut és un ciutadà francès de 61 anys originari de l’Iran i amb antecedents per fets similars. El passat setembre va intentar cremar l’ambaixada encenent pneumàtics davant la seu per protestar contra el règim dels aiatol·làs en solidaritat amb l’onada de protestes de la passada tardor al país persa. De fet, l’autor de l’incident es trobava en llibertat vigilada després d’haver estat condemnat a vuit mesos de presó i tenia prohibit apropar-se al districte setzè de la capital francès. Segons la cadena BFMTV, l’home havia de comparèixer el proper dilluns al migdia davant el tribunal d’apel·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia