Successos

Successos

Desmantellada la cúpula dels Latin kings a Catalunya

La Guàrdia Civil va fer 32 detencions i 13 escorcolls per narcotràfic, estafes i coaccions

Estava formada per cinc grups territorials localitzats a Granollers, Rubí, Barcelona, Reus i Cubelles

La Guàrdia Civil pràcticament ha desarticulat la banda juvenil dels Latin Kings a Catalunya després de l’operació que es va dur a terme la setmana passada i que es va tancar amb 32 detinguts i 13 escorcolls a l’àrea metropolitana i el Camp de Tarragona. L’organització anomenada ‘Reino Hispano’ estava formada per cinc grups territorials localitzats a Granollers, Rubí, Barcelona, Reus i Cubelles. La meitat dels detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs pels delictes d organització criminal, coaccions, amenaces, estafa i tràfic de drogues després de passar a disposició judicial. Segons recullen les agències, entre els arrestats hi ha els dos màxims dirigents, així com càrrecs intermedis, membres de base i aspirants. La investigació va començar fa més d’un any i mig quan es va detectar per les xarxes socials i als carrers de Reus la presència de Latin Kings. Entre els detinguts hi ha cinc dones i dos menors d’edat, que han ingressat en un centre de menors per ordre de la fiscalia. També s’ha investigat dos membres que ja eren a presó per un homicidi del 2023. Entre els arrestats, a l’operatiu amb uns 250 agents, hi ha persones de diverses nacionalitats, entre elles l’espanyola. La mitjana d’edat és d’uns 25 anys, i alguns dels arrestats són nascuts a l’estat espanyol tot i tenir origen llatinoamericà. La majoria tenen antecedents per lesions o amenaces.

L’organització portava a terme tant activitats criminals relacionades amb les lesions, amenaces, coaccions, homicidis i temptatives d’homicidi envers les persones, així com delictes de tràfic de drogues i contra el patrimoni, segons apunta el jutge de Reus que ha supervisat la investigació. De manera organitzada i amb una marcada jerarquia, es distribuïen en diferents municipis. De la investigació també es constata que dins el grup hi ha un “gran nivell de disciplina, amb la finalitat de mantenir la cohesió interna i la submissió dels seus membres”. Per aconseguir-ho, “imposen càstigs físics i l’exercici d’una pressió psicològica” per vetllar pels interessos del grup que “són superiors als interessos individuals dels seus integrants”. A l’escrit el jutge recull que la dificultat per abandonar el grup “una vegada s’ingressa”, ja que segons el codi intern de la banda, això suposaria “rebre cops durant un temps determinat de mínim 30 segons o realitzar actes humiliants com obligar-los a fer flexions o altres exercicis físics similars fins a quedar exhaust”, entre altres, davant la resta de membres del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia