Successos

Successos

El Prat vol canvis en el mètode estatal de recompte de delictes

És un fet que es repeteix cada any: segons el balanç de criminalitat del Ministeri d’Interior, el Prat apareix com una de les ciutats més insegures de l’Estat. Les dades, però, no corresponen a la realitat del que passa a la ciutat, i el motiu és que l’aeroport està situat en el terme municipal del Prat i, per tant, tot delicte registrat a les instal·lacions aeroportuàries queda automàticament inclòs en el recompte del Prat. L’Ajuntament fa temps que demana que els delictes de l’aeroport surtin de la llista local, i en el ple municipal de dijous passat es va insistir en aquesta qüestió.

El ple va aprovar una declaració institucional en què insta el Ministeri d’Interior a desglossar en els seus informes les dades de delictes que han tingut lloc al nucli urbà i les que han ocorregut a l’aeroport “per no distorsionar la realitat de la ciutat”. També, segons la declaració aprovada, perquè les dades puguin esdevenir una eina útil de treball per als cossos de seguretat que operen a la ciutat. A més, el text rebutja “els discursos alarmistes que aprofiten aquestes dades alterades per malmetre la imatge de la ciutat i generar sensació d’inseguretat”. Segons l’alcalde, Lluís Mijoler, “el Prat se situa, segons els índexs de la Diputació, per sota de la mitjana en criminalitat. També és cert que els delictes que passen a l’aeroport i al port són nostres, i l’aeroport és una ciutat en si mateixa, per on passen moltíssimes persones”.

En el balanç de criminalitat del quart trimestre del 2023, al Prat es registraven un total de 9.347 infraccions penals, un 20% més que el 2022. El gros corresponia a furts –a més de l’aeroport, al terme municipal es troba gran part del centre comercial Splau–, ja que se’n van registrar 6.075, un 36% més que l’any anterior. També va experimentar un creixement notable el nombre de robatoris amb força a domicilis i establiments, un 40% més: de 87 a 122. El tràfic de drogues va pujar un 16%, ja que el 2023 es va saldar amb 292 infraccions. A tall de comparació, a la veïna Cornellà, amb el mateix nombre de jutjats i una població superior, el nombre total d’infraccions penals va ser de 4.538, la meitat. Només 34 van ser per tràfic de drogues, i hi va haver 1.604 furts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia