Demanen 15 anys de presó per a l'acusat de matar un veí de Vallmoll a Reus el 2008

El fiscal també exigeix per a dos nois més que van participar en l'agressió 13 i 12 anys respectivament

Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, cap a les quatre de la matinada del dia 18 de maig del 2008, la víctima, José García Domínguez, caminava acompanyat del seu cosí pel passeig Mata de Reus, quan es va creuar amb els sis imputats per aquest cas (tres nois i tres noies que anaven davant d'ells). Sense cap motiu aparent, un dels acusats es va dirigir a García i li va propinar presumptament diversos cops. Només uns instants després, en l'agressió també s'hi van afegir els altres dos amics del noi que va començar l'atac –un d'aquests darrers és l'acusat del delicte d'homicidi–, els quals es van valer de l'evident diferència de força que hi havia entre ells i la víctima.

Els tres processats van continuar empenyent García i li van clavar cops de puny i puntades de peu, fins que un d'ells va treure una navalla de grans dimensions –de 19 centímetres de fulla–. Amb l'ànim de posar fi a la vida de la víctima, li va clavar dos cops l'arma blanca, mentre que els altres dos imputats continuaven pegant-li. La gravetat de les ferides van causar la mort a l'home. Segons l'informe forense, José García presentava, entre d'altres, una ferida d'arma blanca a l'abdomen i una altra a l'aixella esquerra, i altres ferides a la cella i a la barbeta.

Un dels participants en la brutal pallissa es va presentar voluntàriament a la comissaria de la Policía Nacional de Reus cap a dos quarts de dues del migdia del mateix dia. A les dependències policials, el noi va explicar el que havia ocorregut, tot i que, segons manté el ministeri fiscal, «va donar una versió dels fets que no era real», tot i que gràcies a la seva declaració es va poder identificar els altres implicats. D'altra banda, cal destacar que, en el moment dels fets, les tres acusades eren a uns metres de distància d'on va tenir lloc l'agressió. Quan van veure l'extrem on arribaven els seus amics, s'hi van apropar per separar la víctima i els acusats, als quals van intentar emportar-se d'allí. En aquest punt, sembla que el principal acusat, qui és en presó provisional, hauria aprofitat per donar la navalla a una d'elles. Després, la mateixa tarda dels fets, les tres acusades haurien acordat desfer-se de l'arma blanca amb l'objectiu d'impedir el seu descobriment. De fet, així ho van fer dues d'elles, ja que, el dia següent, van anar a Salou, van trencar la navalla i la van tirar al mar.

Per aquests fets, el fiscal demana per al principal acusat 15 anys de presó per un delicte d'homicidi. Així mateix, exigeix 13 anys per a un dels altres processats, i 12 per al tercer, ja que s'ha tingut en compte l'atenuant de confessió. Paral·lelament, sol·licita tres anys de presó per a cadascuna de les noies com a suposades autores d'un delicte d'encobriment; i, en concepte de responsabilitat civil, que indemnitzin el fill de la víctima amb 125.000 euros; amb 9.000 la mare de García, i amb 3.000 les dues germanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.